UFC

White otkrio šokantnu informaciju: 'Paulo Costa je koristio lažnog liječnika kako bi nas uvjerio...'

Paulo Costa vs. Uriah Hall
 screenshot
Ovog će vikenda na UFC-u 248 Israel Adesanya pokušati uspješno odraditi prvu obranu titule UFC prvaka u srednjoj kategoriji protiv Yoela Romera. Na mjestu kubanskog veterana je trebao biti Paulo Costa, no kao i mnogo puta do sada, ozljeda se ispriječila željenom "matchupu" pa se elitna promocija morala okrenuti drugom rješenju.

Predsjednik UFC-a Dana White je novinarima u petak otkrio šokantnu informaciju! Costa je pomoću lažnog liječnika pokušao uvjeriti svog poslodavca da je spreman za Adesanyju prije nego što je dobio dozvolu pravog doktora. UFC nije nasjeo na njegov pokušaj!

"Poštujem ga i poštujem činjenicu da se želi boriti. Spreman sam! Spreman sam! Ne, nisi spreman. I ti nisi liječnik. A onda je našao nekog tipa, koji mu je vjerojatno prijatelj ili tako nešto. I taj je kao rekao da je ovaj 'u redu'! Ne, to nije način na koji funkciniramo. Ne želim ga gurati u meč da se ponovno ne ozlijedi. Neka uzme još nešto vremena, dobit će priliku. Taj meč će se dogoditi, ne mora se brinuti", otkrio je White i šokirao prisutne.

Upitan koliko mu je još preostalo oporavka nakon ozljede bicepsa radi koje izbiva još od nastupa protiv Yoela Romera, White odgovara:

"Blizu je punom oporavku, ali nećemo žuriti. Što više vremena dobije za oporavak, to bolje. A onda krene objavljivati one lude videe na kojima udara fokusere luđačkom snagom. To ne bi trebao raditi u ovom trenutku. Ali on je manijak, on je strašan atleta. Ne želim samo da se ponovno ozlijedi", zaključio je predsjednik White.

Podsjetimo kako je Costa prema prvim prognozama trebao biti spreman već za travanj, no s obzirom na težinu ozljede, ne čudi da bi mu UFC ipak želio dati malo više vremena kako se neugodno puknuće bicepsa ne bi ponovilo.

Jasno je da će upravo "Borrachinha" biti idući izazivač u srednjoj kategoriji i da će dobiti priliku protiv pobjednika meča Adesanya vs. Romero. Ovog potonjeg je već pobijedio kontroverznom odlukom sudaca upravo u posljednjem nastupu.

Linker
01. svibanj 2024 14:36