Regija

White otvoreno o planovima i Miočićevoj situaciji: 'Volio bih gledati meč Stipe i Jonesa...'

 Jason Silva/AGIF/ AFP
Dana White, Daniel Cormier, ostatak UFC-a, kao i brojni fanovi s nestrpljenjem iščekuju povratak Stipe Miočića, ali nekih konkretnih informacija o tome kada bi se prvak trebao vratiti u Octagon još uvijek nema. No, unatoč tome, UFC-ovi planovi i dalje su jasni, a o istima je nešto više predsjednik UFC-a progovorio u razgovoru s ESPN-om.

White je još jednom potvrdio - UFC čeka Stipu kako bi organizirao treći susret s Cormierom, ali nejasno je kada bi se to točno moglo dogoditi. Aktualni teškaški prvak nedavno je dobio liječničku dozvolu za povratak treninzima, ali situacija s ozlijeđenim okom još uvijek nije idealna.

"Vrlo je jasno", komentirao je White situaciju u teškoj kategoriji pa nastavio:

"On je ozlijeđen, a kada više ne bude, onda ćemo dogovoriti borbu. Vidjeli ste kako je Cormier sam rekao - 'Stipe je taj koji me može umiroviti. Ako ne prihvati ovaj meč, odlazim u mirovinu'. Vidjet ćemo kako će se razviti ova priča."

Miočić se prošlog kolovoza osvetio Cormieru za poraz iz srpnja 2018. te tako u svoje vlasništvo vratio teškašku titulu. Uloge su se od tada zamijenile i sada je 'DC' taj koji naganja njihov novi susret.

"Ponudio sam mu druge borbe", priča White o Cormieru. "Ali Stipe je taj za kojeg je spreman navući rukavice. To je meč koji želi. Ništa drugo ga ne zanima. To mu treba i moram reći da bih i ja volio da se ta borba dogodi", dodaje predsjednik UFC-a.

Dana je u istom razgovoru priznao da će morati razmisliti o drugim opcijama u teškoj kategoriji ako kojim slučajem od Stipine posljednje borbe prođe čitava godina, a on još uvijek ne bude u potpunosti oporavljen.

Spomenimo i da je situacija prije nekoliko dana postala još zanimljivija jer je ponovno o svom prelasku u tešku progovorio Jon Jones. Aktualni vladar poluteške nedavno je sam izjavio da se "uistinu želi boriti protiv Stipe Miočića i da je uvjeren kako ga može pobijediti."

"Volio bih vidjeti njegov prelazak u tešku i borbu sa Stipom ili bilo kojim TOP 5 borcem u toj kategoriji. No, odluka je na njemu. On može ostati u poluteškoj, rušiti svoje suparnike i stvarati jednu nevjerojatnu ostavštinu. Može biti Tom Brady UFC-a", zaključio je White.

Linker
03. svibanj 2024 15:59