UFC

White reagirao na Jonesovu najavu napuštanja titule

Jon Jones i Dana White
 screenshot/YouTube
Nakon što je Jon Jones najavio kako će napustiti naslov UFC prvaka poluteške kategorije te pustiti izazivače da se međusobno bore za njega, napokon je pristigao odgovor od strane UFC-ovog predsjednika, Dane Whitea.

Trebao je proći jedan puni dan, u kojem nije bilo nešto previše reakcija drugih relativno involviranih osoba, da bismo dočekali reakciju Dana White na mogućnost da ostane bez jedne od najvećih zvijezda promocije. Motiviran nezadovoljstvom svojim primanjima, ali i posljednjim izjavama Whitea za koje tvrdi kako su lažne, Jon Jones je najavio kako će napustiti poziciju prvaka te prepustiti Dominicku Reyesu i Janu Blachowiczu da se međusobno bore za nju.

Do nestrpljivo iščekivane izjave predsjednika UFC-a nije došao niti jedan od najvećih MMA medija nego jedan kanadski koji je prenio njegovu kratku, ali značajnu izjavu.

"Jon Jones je jedan od najboljih koji su se bavili ovim sportom. Odluka koju će donijeti po pitanje svoje karijere tiče se samo njega. Realnost je takva da je on borbama zaradio dovoljno novca te da je u poziciji da se može umiroviti i nikad više raditi", rekao je White za Vancourier.

Bilo je za očekivati da će White izaći s takvim stavom, posebno ako nema nikakvu namjeru povećati Jonesova primanja, što je zapravo ranije i najavio. Idući potez je na Jonesu. Ako uistinu misli napraviti to što je najavio, morat će krenuti u to službenim putem, odnosno od UFC-a isto zatražiti te dokumentirati.

Linker
20. travanj 2024 00:02