UFC

White spreman s Lesnarom riješiti 'problem' u teškoj kategoriji, Bellator Brocku nudi Fedora!

Brock Lesnar
 Screenshot (YouTube, UFC)
"Ako se njih dvojica žele boriti, onda je to sigurno borba koju bi i fanovi htjeli vidjeti..."

WWE i Brock Lesnar još uvijek nisu postigli dogovor oko novog ugovora što znači da je nekadašnji UFC-ov prvak trenutno slobodan za druge potencijalne poslodavce.

A interesa, očekivano, ne nedostaje. Ipak je Brock magnet za publiku i jedna od najuspješnijih PPV zvijezda iz borilačkog svijeta.

Tako su se ovih dana zbog Lesnara oglasili i predsjednici dvije najmoćnije MMA promocije.

Bellatorov Scott Coker razgovarao je s Arielom Helwanijem te odmah otkrio kako su oni zainteresirani za Brockove usluge i organizaciju velikog meča s legendarnim Fedorom Emelianenkom.

"Da, ako je on zaista slobodan. Fedor vs. Brock zvuči zanimljivo. To je borba koja se nije nikad dogodila", izjavio je Coker.

Brock Lesnar celebrates after winning the WWE Universal Championship match as part of as part of the World Wrestling Entertainment (WWE) Crown Jewel pay-per-view at the King Saud University Stadium in Riyadh on November 2, 2018. (Photo by Fayez Nureldine / AFP)
Fayez Nureldine / AFP
Brock Lesnar

S reakcijom se nije dugo čekalo ni Danu Whitea. Predsjednika UFC-a ovih dana na svakom koraku 'napadaju' s pitanjima o situaciji u teškoj kategoriji. Nakon što je Stipe Miočić sredinom kolovoza pobijedio Daniela Cormiera i obranio svoj pojas, za aktualnog su se prvaka pojavile dvije atraktivne opcije.

Jedna uključuje Francisa Ngannoua koji je trenutno po ljestvicama prvi izazivač, a druga Jona Jonesa, najboljeg poluteškaša u povijesti koji je nedavno promijenio kategoriju i stigao kod Stipe i ostatka društva.

White je i na u utorak održanoj press konferenciji ponovio da Jones "ne može preskočiti Francisa", ali vjerojatno će istu stvar morati ponavljati sve dok taj meč ne postane služben. Naime, pritisak Jonesa raste. 'Bones' želi Miočića, a čini se i kako je Stipi taj izazov privlačniji od novog susreta s borcem kojeg je već jednom u potpunosti izdominirao.

"Francis je zaslužio svoju poziciju. Razmislite, kada se ono on borio za titulu u Bostonu? Borio se sa Stipom 2018. godine. Znači, već dvije godine se probija i radi te zaslužuje novi napada na pojas", izjavio je White pa na spomen Lesnara možda i pronašao rješenje za Jonesa i čitavu tu situaciju.

"Ako se njih dvojica žele boriti, onda je to sigurno borba koju bi i fanovi htjeli vidjeti. Bilo bi to dobro predstavljanje Jonesa u teškoj kategoriji. Da, ako oni to žele, ja bih to organizirao", zaključio je White.

Spomenimo i kako je Jones nešto ranije sam preko Twittera poslao jasnu poruku bivšem prvaku.

"Brock, i tebe ću prebiti", poručio je 'Bones' Lesnaru.

Linker
20. travanj 2024 09:36