UFC

Whiteu je odmah bilo jasno koga treba nazvati, predsjednik UFC-a prokomentirao veliki zaokret

Dana White
 Screenshot (YouTube)
Predsjednik UFC-a otkrio je kako uopće nisu dvojili kome se obratiti nakon problema s Burnsom

Jorge Masvidal još je od pobjede nad Nateom Diazom bio prvi favorit za idućeg izazivača Kamarua Usmana, ali prije otprilike mjesec dana postalo je jasno da pregovori između UFC-a i 'Gamebreda' neće biti toliko jednostavni.

Naime, Masvidal je javno zatražio bolje uvjete te optužio UFC da su mu za taj meč ponudili manji iznos nego za onaj s Diazom, a to je, po njemu, bilo neprihvatljivo. Jorge je tada postao samo jedan u nizu boraca koji su otvoreno zaratili sa svojim poslodavcem.

U međuvremenu je u jednoj takvoj situaciju svoju priliku prvo izborio, a potom i objeručke prihvatio Gilbert Burns. Sjajni Brazilac u potpunosti je izdominirao bivšeg prvaka Tyrona Woodleyja i tako se prometnuo u jednu zanimljivu opciju, opciju kojoj su se Dana White i društvo okrenuli kada su vidjeli da s Masvidalom nema šale.

No, novi preokret dogodio se nekih tjedan dana prije održavanja UFC 251 priredbe. Burns je bio pozitivan na COVID-19 i samim time njegov je nastup na Otoku Yas otkazan. U nedostatku vremena, UFC se tada okrenuo onoj originalnoj opciji i s vjerojatno nešto poboljšanim uvjetima nagovorio Masvidala da samo šest dana prije eventa prihvati meč za titulu u velter kategoriji.

"Pogledajte samo na ovih 20 godina povijesti (UFC-a) i vidjet će se da se ovakve stvari događaju. Da, takve stvari se događaju u pregovorima oko borbi. Burns je bio u odličnoj formi, stalno se borio i htio je nastaviti u tom ritmu. Bio je prvi izazivač i imalo je smisla izabrati njega. S druge strane, Masvidal je očito u posljednjih godinu i pol dana postao ogromna zvijezda i ovdje se radi o borbi koju ljudi žele gledati. Stoga, onog trenutka kada je Burns ispao iz kombinacija, našli smo se i dogovorili oko Masvidala", prokomentirao je White za ESPN najnovije promjene.

Linker
30. travanj 2024 23:17