UFC

Whittaker je jednu borbu od napada na titulu, UFC ima spremnog i protivnika

Robert Whittaker
 ASANKA BRENDON RATNAYAKE / AFP
Nakon sjajne izvedbe i pobjede protiv Darrena Tilla, Robert Whittaker blizu je novog napda na titulu

Robert Whittaker potvrdio je ono što je proteklih dana neprestano govorio. Da je i dalje jednako dobar borac kao i prije te da ono protiv Israela Adesanye nije bila njegova prava slika. Naravno, u ovo drugo ne možemo biti sigurni dok ne vidimo revanš, budući da je "Stylebender" možda uistinu toliko bolji od "Reapera", no svakako možemo biti sigurni u to kako Robert nije potrošen borac koji više nikad neće moći doći do vrha, kao što su mnogi prije borbe najavljivali.

Protiv Tilla mu je zapravo trebala jedna kratka nesmotrenost u prvoj rundi, kad je nakon udarca laktom završio na podu, da u potpunosti posložio svoj fokus. No, od druge runde nadalje počeo je raditi ono što radi najbolje i što ga je dovelo do vrha. Tek se malo opustio u posljednjoj, no to si je mogao dozvoliti, budući da nije bilo potrebe riskirati. Revanš protiv Adesanye sad izgleda kao realna opcija za njegovu bližu budućnost, no prije toga će ipak morati odraditi još jednu borbu. U UFC-u postoji ideja o tome protiv koga bi to trebalo biti.

"Imamo Jarreda Cannoniera. Mislite li da trebamo odraditi Cannoniera protiv Whittakera? To je jako dobra borba putem koje možemo saznati tko će se boriti protiv pobjednika borbe između Adesanye i Coste", rekao je predsjednik UFC-a Dana White u razgovoru s Brettom Okamotom na ESPN-u.

Borba Whittakera i Cannoniera već je bila ugovorena za UFC 248, koji se održao 7. ožujka te na kojem je Adesanya branio titulu protiv Yoela Romera. Ipak, Whittaker je tim putem otkazao borbu zbog privatnih razloga, a Cannonieru zamjenski protivnik nije pronađen. "Killa Gorilla" Cannonier inače se nalazi u nizu od tri pobjede prekidom, otkako se iz poluteške kategorije spustio u srednju. Zanimljivo, u UFC je došao kao teškaš, a kao takvog smo ga mogli gledati i na Fight Nightu u Areni Zagreb. Whittaker je prije poraza od Adesanye bio u nizu od devet uzastopnih pobjeda.

Linker
20. travanj 2024 09:05