K1 i Boks

Wilder optužio trenera: 'Nešto mi je ubacio u vodu, a ručnik je bacio u dogovoru s Furyjevim kutem'

 Al Bello/Getty Images/AFP
Deontay Wilder je pronašao seriju novih razloga za poraz od Tysona Furyja

Nakon što je već ranije za poraz od Tysona Furyja, koji se dogodio u veljači ove godine, krivio kostim u kojem je došao do ringa, ozljedu od koje se nije uspio oporaviti te loše suđenje i grešku s Furyjevim rukavicama, Deontay Wilder je sad u medije izašao s novom serijom razloga te s nekoliko optužbi. One najžešće bile su usmjerene prema njegovom sad već bivšem treneru, Marku Brelandu. Riječ je o treneru koji je u sedmoj rundi meča ubacio ručnik, nakon čega je sve bilo gotovo. Wilder mu je to već ranije zamjerio pa je zbog toga i prekinuta suradnja, no sad ima cijelu seriju novih optužbi.

"15 minuta prije izlaska na borbu, dok sam se zagrijavao, sve je bilo savršeno, osjećao sam se sjajno. Sve dok nisam ušao u ring. Onda se dogodila transformacija, a sve što sam radio je bilo pijenje vode. Počeo sam se osjećati čudno, kao da mi je u vodi bilo nešto za opuštanje mišića. Kad izgubiš uvijek tražiš neke razloge što nije bilo u redu, no ovog puta je uistinu bilo tako. Sama atmosfera dala je pretpostaviti da se stvari neće odviti u moju korist", rekao je Wilder u razgovoru za 78SportsTV, nastavivši:

"Da poznajete Deontaya Wildera, znali biste da sam ja netko tko će isukati mač, živjeti prema maču i umrijeti od mača. To godinama govorim svim mojim ljudima. Moj trener je to dobro znao i imao je naredbe da se tako što ne radi. Čak je imao nekoga iz Furyjevog tima koji mu je rekao da ubaci ručnik jer imamo pravo na revanš. Vjerujem da je bio dio jednog cijelog dogovora s njima. Osim toga, uvjeren sam da mi je nešto napravio s vodom jer se jedini motao oko nje. Jedini je nešto radio s njom i imam svoje izvore koji mi to tvrde."

Wilder kao da je zaboravio kako je meč izgledao pa je sad okrenuo priču na to da je do prekida došlo baš u trenucima kad je počeo pogađati svoje udarce i kad se činilo kako bi moglo doći do preokreta.

"Taj kujin sin mi nije niti najavio kako je spreman napraviti nešto tako. No, ako si dio neke zavjere to nije niti bitno, jer će se sranje slomiti tebi preko leđa. On je imao neku svoju obavezu koju je morao izvršiti. Govori o spašavanju mog života? Spasiti život je spriječiti me da ne skočim sa zgrade. Kad sam u ringu, što ti imaš spašavati moj život? U sedmoj rundi kad sam napokon počeo dolaziti k sebi, odjednom mi je ručnik završio u ringu. Kakva su šanse da se tako nešto dogodi. U trenucima kad sam počeo boksati onako kako znam? Gledao sam Furyju u oči, vidjelo se da je umoran, izgledao je potrošen. Kad je sudac prekinuo meč, taj smrad je bio najsretniji čovjek na planetu Zemlji", nastavlja svoju vrlo nerealnu priču Wilder.

Naravno, nije ostao dužan Furyju, kao niti sucu u ringu. Prvom je pronašao neke sumnje u ono što je konzumirao, dok je s drugim čak otišao do toga da je možda bio dio cijele zavjere koja je vodila do njegovog poraza.

"Oči su mu izgledale kao da je prije meča uzeo neki koktel. Izgledalo je kao da mi hoće poručiti da će razbiti moje crno dupe. U meču se naslanjao na mene, udarao me laktovima, a sudac se ponašao kao se ništa ne događa, kao da ništa ne vidi. I taj smrad je bio pijan ili je bio dio cijelog plana", nije se libio Wilder dodati niti tu optužbu.

Na ono najvažnije pitanje, kad bi se mogao vratiti u ring i protiv koga, nije dao odgovor. On i dalje vjeruje kako je treći meč protiv Furyja moguće organizirati, iako je očito da je taj brod otplovio.

Linker
19. travanj 2024 19:42