K1 i Boks

Wilder upozorava Furyja: 'U prvom meču nisam bio niti na 50 posto'

Deontay Wilder i Tyson Fury
 RINGO CHIU / AFP
Kako se bliži meč Deontaya Wildera i Tysona Furyja, tako su sve češće najave kojima boksači pokušavaju dodatno podići svoje samopouzdanje. Tako je Wilder izjavio da je u prvom meču koji je dvojac odradio bio tek na 50 posto svojih mogućnosti te kako se ovog puta Fury nakon što završi na podu neće ustati.

Wilder je već više puta ranije kritizirao svoj nastup u prvom meču protiv Furyja, gdje je mišljenje javnosti kako je većinu rundi izgubio te da su ga spasila dva "nokdauna", ali i suci čija je odluka na kraju dovela do neodlučenog ishoda. U drugom meču će morati ili još bolje pogoditi Furyja i završiti ga ili u globalu boksati bolje te pokoju rundu i osvojiti. On smatra kako je to moguće, budući da vjeruje da je u prosincu 2018. godine pokazao daleko od svojih maksimalnih mogućnosti.

"U našoj prvoj borbi bio sam na 50 posto ili čak manje. Već ranije sam govorio o slomljenoj ruci, no isto tako se nisam borio kao što se inače borim. Nisam radio stvari koje inače radim. Moj trener i ja kad gledamo taj meč točno možemo ukazati na sve stvari koje nisam radio kao što ih inače radim i sami sebe pitamo zašto", rekao je Wilder, u izjavama koje prenosi Mirror.

14 mjeseci od prvog meča, i dalje mu nije jasno zašto je radio neke stvari. No, dodaje kako mu upravo to daje optimizam da će ovog puta, kad popravi sve što prošli put nije valjalo, biti nedodirljiv.

"Mislim da znam zašto sam išao naprijed s visoko dignutim rukama i zašto sam mahao bez nade, bilo je to zbog uzbuđenja koje je meč donio. U tom trenutno sam se osjećao kao da imam priliku poslati poruku Americi i teškoj kategoriji. Bilo mi je to bitno jer još uvijek nitko u Americi nije znao tko sam ja. Sada sam itekako spreman napraviti sve stvari koje bih trebao. Ne mogu dočekati priliku. Ovog puta ću ga nokautirati tako da se neće ustati. Završit ću taj posao", objasnio je Wilder svoje namjere.

Hoće li te namjere ostvariti, saznat ćemo 22. veljače kad on i Fury uđu u ring MGM Grand dvorane u Las Vegasu.

Linker
27. travanj 2024 17:25