UFC

Woodley u potpunosti ispolitizirao konferenciju za medije, na svako pitanje dao isti odgovor

Tyron Woodley
 screenshot/YouTube
Tyron Woodley baš i nije usrećio novinare koji su se nadali nekim njegovim konkretnim odgovorima

UFC je jučer u Las Vegasu održao konferenciju za medije pred posljednju od osam uzastopnih priredbi unutar APEX kompleksa. Nakon što su pred medije prvo izašli sudionici ostatka glavnog programa, na kraju su to napravili Tyron Woodley te nakon njega i Colby Covington. No, od Woodleya nitko nije uspio dobiti odgovore kakvima se nadao, budući da je bivši prvak odlučio odraditi svoj ispolitizirani show.

Naime, na svako pitanje koje je dobio, Woodley je odgovarao "Black Lives Matter", ovisno o kontekstu u kojem je pitanje postavljeno. Tako je u prvi plan stavio pokret koji je postao aktualan nakon brutalnog ubojstva Georgea Floyda, no u međuvremenu je sve izmaklo kontroli pa se po američkim gradovima vode svojevrsni ulični ratovi. S jedne strane su lijevo orijentirane grupe, predvođene upravo pobornicima BLM pokreta, dok su s druge strane američki konzervativci i većinom podržavatelji aktualnog predsjednika Donalda Trumpa. Kako je ideološki među njima i Colby Covington, Woodley je odlučio svoj cijeli pristup okrenuti na tu temu.

Čini se kako se UFC-u ovakav način nije svidio (uostalom, Dana White je veliki podržavatelj Trumpa), tako da na njihovim kanalima nije objavljena niti jedna snimka s Woodleyevog obraćanja medijima, a to je nešto što se po pitanju neke njihove glavne borbe nikad nije dogodilo. Srećom, bilo je tamo i drugih medija koji su sve snimili. Kako je izgledao Woodleyev show, možete pogledati OVDJE.

Woodley će ovog vikenda pokušati prekinuti niz od dva uzastopna poraza te deset izgubljenih rundi u nizu. Colby Covington nastupit će po prvi put od prosinca prošle godine, kad je u borbi za titulu protiv Kamarua Usmana poražen prekidom u petoj rundi.

Linker
19. travanj 2024 12:21