UFC

Zašto Cruz nakon više od tri godine pauze napada UFC-ov pojas? Evo kako je White objasnio spornu odluku

Dominick Cruz
 Screenshot
Nakon više od tri godine izbivanja u akciju se vraća Dominick Cruz (22-2) i to odmah napadom na titulu u bantam kategoriji.

Bivši UFC-ov prvak napast će 9. svibnja u Jacksonvilleu (UFC 249) pojas Henryja Cejuda. Cruz u taj meč uskače kao zamjena za Josea Alda koji ne može napustiti Brazil, a odluka UFC-a da upravo njemu dodijeli tu ulogu naišla je na puno kritika.

Pogotovo su u svom negodovanju glasni bili borci iz bantama, poput Petra Yana, koji su uvjereni da je UFC među onim aktivnima imao puno bolji izbor od Cruza.

Svim tim kritičarima sada je tu odluku javno pokušao opravdati i predsjednik promocije Dana White.

"On je i dalje jedan od najboljih na svijetu. On je lik koji je tijekom karijere vodio nevjerojatnu bitku s ozljedama, no i dalje ga smatraju jednim od najboljih", objasnio je White u razgovoru s ESPN-om.

Cruz se nije borio od prosinca 2016. i UFC 207 priredbe na kojoj je izgubio titulu u meču s Codyjem Garbrandtom. Borba je to kojom je prekinut jedan impresivan niz o 13 pobjeda i u kojoj je Garbrandt postao jedini koji je uz Urijaha Fabera svladao popularnog 'Dominatora'.

"Za nekoga poput Henryja Cejuda, koji se spreman boriti s bilo kime i želi samo najbolje moguće protivnike - ljudi poput Josea Alda i Dominicka Cruza se savršeno uklapaju u te planove", zaključio je predsjednik UFC-a.

Linker
01. svibanj 2024 19:22