K1 i Boks

Zbog seksa zamalo ostala bez prilike za plasman na OI, uslijedilo je bizarno objašnjenje

Virginia Fuchs
 Instagram
Novim testiranjima potvrđeno je da je njezino objašnjenje zapravo držalo vodu

Sportaš ili sportašica se može dopingirati radi poboljšanja forme, izvedbe ili rezultata uzimanjem nedopuštenih sredstava intravenozno, u jelu, napitku, tabletama itd. No, izgleda da postoji i još jedan način. Seksom!

Američka protudopinška služba (USADA) oslobodila je krivnje ili sumnje na uzimanje dopinga, boksačicu Virginiju Fuchs (32). Ova boksačica koja je inače kapetanica američke ženske vrste i koja se priprema za OI u Tokiju, u veljači se nakon testiranja pokazala pozivnom na čak dvije tvari s popisa dopinških sredstava.

Virginija je bila u šoku jer zna da ništa (nedopuštenog) nije uzimala, te se žalila i ustrajala na dodatnom vještačenju. Ono je pokazalo da se "zarazila" tijekom seksualnog odnosa s dečkom koji je očito imao u sebi nedopuštene tvari.

Na ovo je USADA povukla suspenziju Virginiji, ali i izvijestila nadležno svjetsko tijelo (WADA) s upozorenjem kako je očito doping moguć i seksom! Točnije, spolnim je odnosom moguće zaraziti sportaša/sportašicu nedopuštenim sredstvima.

- Ovo je za mene bila velika lekcija, ali sada je i završena. Potpuno sam posvećena pripremama za Tokio - napisala je Fuchs na Twitteru. Još samo nije jasno je li to znači da je promijenila dečka ili nema seksa do Tokija. Koji je na njezinu nesreću odgođen do 2021. Puno je to... godina dana.

Linker
19. travanj 2024 19:00