Ostalo

Joe Schilling ide na sud zbog nokauta u baru, prijeti mu kazna od preko 30 tisuća dolara

Joe Schilling
 Screenshot (youtube, Maclife)
Čovjek kojeg je Schilling nokautirao tužit će borca, ali i sami bar u kojemu se slučaj odvio

Prije nešto više od dva tjedna, društvenim mrežama kružio je video u kojem proslavljeni kickboxer i MMA borac Joe Schilling brutalnim nokautom riješava sukob u jednom baru. Razne teorije pojavljivale su se povodom tog slučaja, a Schilling je nailazio na podjednako osuda i odobravanja vlastitog čina. Međutim, Justin Balboa, čovjek kojeg je Schilling nokautirao sada se želi dobrano naplatiti te je pokrenuo privatne tužbe protiv Joea Schillinga i bara u kojem je brutalno nokautiran.

37-godišnji nizozemski borac optužen je za nasilje koje uključuje fizički kontakt dok su vlasnici bara optuženi za nemarnost. Balboa od obje strane potražuje iznos koji je nešto veći od 30 tisuća američkih dolara. Njegov odvjetnik Rich Conforti u razgovoru za MMA Fighting rekao je kako ukupno potražuju iznos veći od 100 tisuća dolara.

Odvjetnici Justina Balboe navode kako je njihov klijent zlobno napadnut i fizički ozlijeđen. Balboa opisuje Schillinga kao profesionalnog borca posebno utreniranog da bude brutalno učinkovit i abnormalno opasan koristeći samo svoje ruke te da pritom ima i povijest ovakvih sukoba.

Oštećenik Justin Balboa također navodi kako je spomenuti bar naziva B Square Burgers smješten u području s visokim stupnjem kriminala te se razni napadi učestalo događaju. Smatra da vlasnici lokala nisu omogućili adekvatno osiguranje i zaštitu za svoje posjetitelje.

Joe Schilling nekoliko puta se oglašavao po pitanju ovog slučaja te je svaki puta rekao kako ne žali i da je Balboa zaslužio što je tražio.

''Nisam učinio ništa loše i držim se tog stajališta'', nedavno je rekao u razgovoru s reporterkom Helen Yee.

Čini se kako će Nizozemac iduću borbu imati pred pravosuđem, a sa zanimanjem ćemo popratiti rasplet ove situacije.

Linker
19. svibanj 2024 17:24