UFC

Aleksandar Rakić odaslao prozivku Teixeiri: 'Želiš li se umiroviti kao legenda?'

Aleksandar Rakić
 screenshot
Nedugo nakon što je Glover Teixeira savladao Thiaga Santosa, došla mu je jedna intrigantna poruka

Aleksandar Rakić s velikim je zanimanjem pratio glavnu borbu jutros održane UFC priredbe, na kojoj je Glover Teixeira još jednom razuvjerio sve one koji mu nisu vjerovali te je nakon nešto manje od dvije minute treće runde borbe, u kojoj je većinu vremena dominirao, ali se i dva puta našao u problemima, gušenjem slavio protiv Thiaga Santosa.

Ova pobjeda neupitno će ga staviti na prvo mjesto ljestvice izazivača poluteške kategorije, što bi do prije tjedan dana bilo dovoljno i za napad na titulu, odnosno za borbu protiv Jana Blachowicza. No, slijedom okolnosti, odnosno nakon namjere UFC-a da napad na spomenutu titulu daju Israelu Adesanyi, 41-godišnji Brazilac naći će se u nezavidnoj situaciji. Rješenje mu je nedugo nakon borbe, putem statusa na Twitteru, ponudio Aleksandar Rakić.

"Hey Glover Teixeira, odradio si sjajan posao protiv udarača. Ako želiš čekati idućih deset mjeseci na svoju priliku, slobodno stari čovječe odaberi to i čekaj. Ako se želiš umiroviti kao legenda s teškom borbom protiv mene, nazovi Micka Maynarda i vidimo se u ožujku", sa stilom i bez ružnih riječi napisao je srpsko-austrijski poluteškaš.

Rakić je u svojoj posljednjoj borbi bio bolji od Anthonyja Smitha, a na službenoj ljestvici kategorije se nalazi na četvrtom mjestu. Preko društvenih mreža nedavno je odbio ideju borbe protiv Jirija Prochazke, koji je na kraju uparen protiv Dominicka Reyesa. Nakon toga se iz komentara na Instagramu lako moglo zaključiti kako su Rakić i njegov tim gledali upravo prema Reyesu, a nakon što su ostali bez željenog protivnika, Teixeira se čini kao najbolji izbor. Posebno ako se uistinu dogodi ono što UFC najavljuje, a što bi zapravo bila nepravda prema Teixeiri, ali i prema Robertu Whittakeru u srednjoj kategoriji.

Teixeiri je ova pobjeda bila peta u nizu, a niz je krenuo u okolnostima gdje ga je već većina otpisala. Niz je izgradio na pobjedama u borbama gdje bi ulazio kao autsajder, nešto slično poput puta kojim se Blachowicz popeo na vrh kategoriju. Protiv Poljaka ga vjerojatno više nitko ne bi u startu otpisivao.

A kako bi izgledalo protiv Rakića? Ne bi bilo loše kroz borbu se uvjeriti.

Linker
10. svibanj 2024 04:03