K1 i Boks

Beterbiev i Smith uspješno odradili vaganje; Bivol planira boksati s pobjednikom tog meča

Artur Beterbiev i Joe Smith Jr.

 Screenshot (youtube, Top Rank)
Oba boksača zadovoljila su propisanu kilažu za borbu u poluteškoj kategoriji

Svaka čast svim borilačkim eventima koji se održavaju ovog vikenda, ali najveći spektakl dogodit će se u ranim nedjeljnim satima u New Yorku. Artur Beterbiev (17-0, 17 KO) i Joe Smith Jr. (28-3, 22 KO) boksat će za čak tri pojasa u poluteškoj kategoriji.

Beterbiev će braniti svoje WBC i IBF titule svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji, dok Smith dolazi s WBO pojasom. Radi se o dvojici ubojitih udarača i opakih nokautera pa stoga možemo očekivati jako uzbudljivu borbu.

Beterbiev je doslovno sve svoje profesionalne mečeve okončao nokautom, a Smith je samo šest puta slavio na bodove. Valja napomenuti kako je Smith jednom nokautiran u svojoj karijeri, ali to se dogodilo sada davne 2010. godine. Dakle s jedne strane imamo ubojitog nokautera Artura Beterbieva, a s druge strane čvrstog Smitha koji također itekako jako udara.

Sinoć su Beterbiev i Smith stali na vagu, a oba borca profesionalno su izvršili svoju dužnost po tom pitanju. Vaga je Beterbievu pokazala točno 175 ''pounda'' (79.37 kg) što je gornja granica poluteške kategorije, a Smith je sa 174.6 ''lbs'' blago ispod gornje granice.

Zanimljivo je kako Beterbiev u ovaj meč ulazi kao ogromni favorit, iako s druge strane stoji još jedan svjetski prvak. Koeficijenti na pobjedu Beterbieva uglavnom iznose oko 1.10, dok na pobjedu Smitha koeficijenti su oko 6.00. Unatoč tome, Smitha se nikako ne treba podcijeniti jer to je jedan od trojice najboljih poluteškaša svijeta.

Izuzev Smitha i Beterbieva, svjetski prvak je i Dmitry Bivol (20-0, 11 KO). Ruski boksač proteklog mjeseca porazio je Canela Alvareza i zadržao je WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji. Pobjednik borbe između Beterbieva i Smitha vjerojatno će boksati protiv Bivola za ujedinjenje četiriju titula. Bivol će sa zanimanjem popratiti taj meč, a njegov promotor Andrey Ryabinskiy u razgovoru za Sky Sport otkrio je kojem protivniku se više nadaju.

''Sviđaju nam se obojica jako puno. Bivol će biti jako zainteresiran za meč protiv pobjednika te borbe, posebno ako pobjednik bude Beterbiev. Meč između Bivola i Beterbieva dugo je iščekivani san svih boksačkih fanova.''

Bivol je već boksao protiv Joea Smitha, još u trećem mjesecu 2019. godine. Ruski borac slavio je jednoglasnom odlukom i stoga ne čudi težnja za borbom protiv Beterbieva, jer Beterbieva mnogi zapravo smatraju najboljim poluteškašem svijeta.

Meč između Beterbieva i Smitha trebao bi započeti u periodu od 05:00h do 05:30h ujutro.

Linker
01. svibanj 2024 14:28