K1 i Boks

Bivši prvak se naklonio Usyku: ‘Svakome je otišao u dvorište. Pobijedio je Joshuu, a pobijedit će i Furyja‘

Oleksandr Usyk

 DANIEL LEAL/AFP/PROFIMEDIA Daniel Leal/afp/profimedia
Tony Bellew izuzetno respektira boksački put čovjeka koji mu je ‘de facto‘ završio karijeru

Boksačka publika diljem svijeta 18. bi svibnja konačno trebala doći na svoje i gledati obračun dvojice najboljih teškaša današnjice, Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, u povijesnom meču za ujedinjenje svih "heavyweight" titula. Posljednjih mjeseci javnim se prostorom višestruko množe stručne analize i prognoze na račun te borbe, a među posljednjima je svoje viđenje iznio Tony Bellew.

"Bit će fascinantno, ali mislim da neće biti baš lijepo za gledati. Usyk će izboriti pobjedu", rekao je umirovljeni 41-godišnji boksač u razgovoru za Spinbet pa odao priznanje ukrajinskom boksaču: "Svakom prvaku je otišao u dvorište. Učinio je to u ‘cruiserweightu‘ i ujedinio pojaseve, a onda je došao Anthonyju Joshui u njegovo dvorište i prebio i njega".

Britanac ne sumnja da će Usyk nastaviti u istom ritmu i u meču za apsolutnog teškaškog prvaka.

"Pobijedit će Furyja u Saudijskoj Arabiji unatoč svim izgledima koji su protiv njega. Ovo je priča u ‘underdogu‘. Nemojte me krivo shvatiti, on možda nije toliki ‘underdog‘ jer znam koliko je dobar u ringu, ali nitko, uključujući i mene, nije očekivao da će učiniti ovo što je učinio u teškoj kategoriji".

Podsjetimo, Bellew je objesio rukavice o klin sredinom studenog 2018. godine, nakon što je, u meču za apsolutnog prvaka "cruiserweighta", izgubio upravo od Usyka tehničkim nokautom u osmoj rundi. Ukupno je u profesionalnoj karijeri odradio 34 profesionalna meča (30 pobjeda, tri poraza i jedan neriješen ishod), te bio WBC-ov prvak svijeta u kruzeru, sve dok ga slavni Ukrajinac "de facto" nije poslao u mirovinu.

Linker
26. travanj 2024 20:11