K1 i Boks

Bivši svjetski boksački prvak šokirao fanove iznenadnom odlukom o umirovljenju

Oleksandr Gvozdyk i Oleksandr Usyk
 Instagram
Bivši svjetski boksački prvak i brončani olimpijac, Oleksandr Gvozdyk, odlučio se umiroviti

Nedugo nakon prvog poraza u karijeri, kojeg mu je u meču za ujedinjenje WBC i IBF titula nanio Artur Beterbiev, 33-godišnji ukrajinski boksač, Oleksandr Gvozdyk, donio je odluku o prekidu svoje profesionalne karijere. Njegov menadžer otkrio je kako je tu odluku donio zbog poslovne prilike koja mu se pružila, a kojoj se ne bi mogao u potpunosti posvetiti uz boksačku karijeru, kao što se više ne bi bio u stanju niti dovoljno posvetiti boksu.

Dodao je kako poraz od Beterbieva, u jednom od najboljih mečeva 2019. godine, nije utjecao na tu odluku. Zapravo, da nije bilo tog meča, možda bi se umirovio ranije.

"Taj meč je zapravo odgodio njegovo napuštanje boksa, zbog toga meča mu se vratila motivacija. Čak je jedina šansa da promijeni svoj stav to da mu se ponudi revanš, kojeg bi volio odraditi i sigurno bi bio motiviran", otkrio je.

Gvozdyk je profesionalnu karijeru započeo nedugo nakon osvajanja brončanog odličja u poluteškoj kategoriji, na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Do meča protiv Beterbieva upisao je 17 pobjeda uz 14 nokauta, a najveći uspjeh postigao je u prosincu 2018. godine, kad je savladao Adonisa Stevensona, oduzevši mu titulu koju je dugo godina držao.

Inače dolazi iz iste dvorane kao njegova dva velika prijatelja i također velika ukrajinska boksača, Oleksandr Usyk i Vasyl Lomachenko te su njih dvojica jedno vrijeme držali svjetske titule u tri različite kategorije.

Linker
30. travanj 2024 12:07