K1 i Boks

Bivši svjetski prvak ‘izrešetao‘ Canela: ‘Ubio bih ga u dvije runde, on je prosječan borac!‘

 DAVID LEAH/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA David Leah/imago Sportfotodienst/profimedia
Čvrsto je uvjeren da bi ga nokautirao bez problema

Bivši svjetski prvak u više kategorija James Toney još uvijek misli da ima ono što je potrebno da pobijedi trenutnog prvaka.

Amerikanac Toney je pravi "all-timer" koji se borio od 1988. do 2017. godine i postigao veliki uspjeh u ringu. Osvojio je tri naslova svjetskog prvaka, uključujući IBF u srednjoj kategoriji, IBF supersrednju te zatim IBF kruzer 2003.

Nastavio je dva puta izazivati ​​naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji i unatoč pobjedi, sve je palo vodu zbog pozitivnog testa na doping. Jedan trenutni borac koji je ponovio Toneyjev uspjeh u više kategorija je Saul "Canelo" Alvarez. Osvojio je naslove u ne manje od četiri težinske kategorije. U tri od tih divizija držao je jedinstvene titule i apsolutne u jednoj.

Canelo je trenutno prvak s četiri pojasa u super srednjoj kategoriji i prvi je čovjek u povijesti kojemu je to uspjelo. Njegova posljednja borba bila je rutinska obrana protiv Jermella Charla, a vratit će se u ring u svibnju 2024., a mnogi se nadaju da će se suočiti s Davidom Benavidezom koji ga je prozvao ubrzo nakon njegove pobjede nokautom nad Demetriusom Andradeom prošlog vikenda.

U razgovoru s Markom Boxingom, Toney je tvrdio da bi, neovisno o uspjesima slavnog Meksikanca, imao vrlo lak posao i jako brzo izašao kao pobjednik.

“Svi govore Canelo ovo, Canelo ono, Canelo može pobijediti Jamesa Toneya. Čovječe, Canelo ne bi izdržao ni dvije runde sa mnom. Pogotovo u supersrednjoj kategoriji, ubio bi ga. On je prosječan borac sa sjajnim ljudima oko sebe. Nokautirao bih ga."

Dok ulazi u sumrak svoje karijere, neki, uključujući bivšeg prvaka Shawna Portera, misle da je Canelo prošao najbolje što može i da bi se mučio s Benavidezom. Hoće li se to i obistiniti, saznat ćemo kad dođe vrijeme.

Linker
03. svibanj 2024 14:12