K1 i Boks

ESPN otkriva Canelov plan za 2024. godinu: Dva nastupa su u igri, spominje se ime Terencea Crawforda!

Canelo Alvarez

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Jedan od najpopularnijih boksača današnjice trebao bi imati zanimljivu sljedeću godinu

Canelo Alvarez kroz posljednje dvije godine ustalio je ritam u kojem boksa dva meča godišnje. Prvi meč odradi početkom petog mjeseca, u sklopu ‘‘Cinco de Mayo‘‘ meksičkog praznika, a drugi meč odrađuje tijekom devetog mjeseca.

Tako je bilo prošle godine, a isti raspored imao je Canelo i ove godine. Čini se da je Meksikancu i njegovom timu to idealan raspored, jer ESPN je došao do informacije o Canelovim planovima za sljedeću kalendarsku godinu.

Prema njihovim informacijama, Canelo će i tijekom 2024. godine boksati u petom i u devetom mjesecu, a poznata su imena koja konkuriraju za njegovog protivnika.

Jaime Munguia, Jermall Charlo i Terence Crawford u konkurenciji su kad je u pitanju meč koji će Canelo odraditi u petom mjesecu. Jaime Munguia (42-0) neporaženi je meksički boksač super srednje kategorije i vlasnik WBC-ovog Silver pojasa. Meč između Munguije i Canela sigurno bi se održao u Meksiku i privukao bi ogroman interes meksičke publike. Bitno je napomenuti kako Munguia ima zakazan meč i 27. siječnja (1. mjesec) boksati će protiv Johna Rydera.

Jermall Charlo (33-0) boksa u nižoj, odnosno u srednjoj u kategoriji. Nositelj je WBC-ove titule svjetskog prvaka, a još ove godine Jermall je trebao boksati protiv Canela. Meč je ipak bio primoran otkazati i uskočio je njegov brat Jermell kojeg je Canelo lakoćom porazio. Jermall je također neporažen, a kroz priču o osveti, taj meč mogao bi se dobro promovirati.

Treća opcija je možda i najuzbudljivija. Terence Crawford (40-0) prvi je boksač u povijesti koji je držao sve četiri svjetske titule u dvije različite težinske kategorije. Donedavno je imao status apsolutnog prvaka velter kategorije, ali IBF mu je oduzeo pojas i Jaron Ennis je promoviran u prvaka. To nije toliko niti bitno u ovoj priči, jer Crawford bi preskočio dvije težinske kategorije i boksao bi protiv Canela za status apsolutnog prvaka svijeta u super srednjoj kategoriji. Ogromna je razlika u težini između njih dvojice, ali Crawford je spreman riskirati i krenuti po još jedno povijesno postignuće. ‘‘Bud‘‘ je po gotovo svim relevantnim ‘‘P4P‘‘ ljestvicama najbolji boksač svijeta u ovom trenutku, a meč između njega i Canela bio bi pravi spektakl.

Mnogi se vjerojatno pitaju gdje je David Benavidez Jr. (28-0) u toj priči. WBC-ov privremeni prvak super srednje kategorije po mnogima je trenutno najlegitimniji kandidat za napad na Canelove titule u toj kategoriji. Benavidez je prema ESPN-u također u igri, ali za meč u devetom mjesecu. David bi u međuvremenu mogao odraditi još jedan meč kako bi skupljao iskustvo i ostao aktivan, a deveti mjesec sljedeće godine idealno je vrijeme za njihov međusobni okršaj.

Vjerujemo da će Cannelo ubrzo otkriti s kime će boksati u petom mjesecu.

Linker
30. travanj 2024 18:17