K1 i Boks

Canelo ne pokazuje interes za borbom protiv Terencea Crawforda: ‘On nije dio mog plana‘

Canelo Alvarez

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Sjajni meksički boksač očito ima neke druge protivnike na svom nišanu

Terence Crawford s posebnim zanimanjem pratio je boksački meč između Jermella Charla i Canela Alvareza. Oba boksača potencijalni su protivnici Terencea Crawforda u budućnosti, a iako je Charlo izgubio, dojam je da su veće šanse da ćemo gledati meč između Charla i Crawforda, nego onaj između Canela i ‘‘Buda‘‘.

Charlo je apsolutni prvak super velter kategorije i Crawford bi se morao podići samo jednu kategoriju iznad svoje trenutne kako bi boksao protiv Charla. Pobjedom protiv Charla, ‘‘Bud‘‘ bi ujedinio sve četiri svjetske titule u tri različite težinske kategorije, a trenutno je jedini kojem je to pošlo za rukom u dvije različite težinske kategorije.

Naravno, pobjeda nad Canelom Alvarezom također donosi ujedinjenje titula, ali u super srednjoj kategoriji. Crawford bi morao preskočiti dvije težinske kategorije za meč protiv Canela, a mnogi vjeruju kako se ipak radi o prevelikom težinskom skoku i Canelo bi imao osjetnu prednost u fizikalijama. Bez obzira na to, Crawford je u nekoliko navrata proteklih tjedana poručio kako je spreman podići se u Canelovu kategoriju i boksati protiv njega, ali čini se da Meksikanac nije pretjerano zainteresiran.

‘‘Znate što uvijek kažem, ako taj meč ima smisla, možda ćemo ga odraditi. Ali on (Crawford) nije dio mog plana. Trenutno samo želim uživati u ovoj pobjedi.‘‘, poručio je Canelo.

Dakle, Canelo očito ima neke druge planove, a Terence Crawford trenutno nije dio tih planova. Nije isključeno da neporaženi američki velteraš s vremenom postane dijelom Canelovih planova, jer unatoč razlici u kilaži, bio bi to jedan od najvećih mečeva koje boks trenutno može ponuditi. Obojica će vjerojatno odraditi barem još jedan meč prije potencijalnog međusobnog obračuna. Ukoliko nastave pobjeđivati, nadamo se da će se naći u ringu.

Linker
24. travanj 2024 15:44