K1 i Boks

Terence Crawford ostao bez IBF-ove titule svjetskog prvaka: Ovo bi mogao biti dobar znak i za Filipa Hrgovića!

Terence Crawford

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Ponajbolji boksač na svijetu lišen je titule zbog nemogućnosti da istu brani protiv privremenog prvaka

Terence Crawford (40-0) više nije apsolutni prvak velter kategorije (-147 ‘lbs‘, -66,6 kg). Trenutno ponajbolji boksač na svijetu ostao je bez IBF-ove titule koja mu je sinoć oduzeta, a IBF je odmah imenovao i novog prvaka.

Jaron Ennis (31-0) promoviran je iz privremenog prvaka, a Crawford je bez titule ostao jer je odbio boriti se s obveznim izazivačem. Poznato je da ‘‘Bud‘‘ planira odraditi revanš protiv Errola Spencea Jr.-a, IBF očito nije podržao tu odluku i promovirali su Ennisa u prvaka.

‘‘25. kolovoza (osmi mjesec), IBF je poslao pismo TBC Promotionsu koje je zapravo upućeno Terencu Crawfordu. Naređeno mu je da započne pregovore s privremenim prvakom Jaronom Ennisom, a pregovori su trebali završiti do 24. rujna (deveti mjesec). 22. rujna IBF je zaprimio mail od Harrisona Whitmana, Crawfordovog zastupnika, a on nam je dao do znanja kako ugovor između Crawforda i Spencea sadrži klauzulu o instantnom revanšu koju je Spence odlučio iskoristiti. Zbog toga Crawford nije u mogućnosti ući u pregovore s Ennisom.‘‘, pojasnio je IBF-ov glasnogovornik za Boxing Scene.

Spence tako neće imati priliku ujediniti svjetske titule u slučaju pobjede nad Crawfordom u revanšu, ali sumnjamo da će mu to predstavljati prevelik problem. Sama osveta bila bi dovoljno slatka, a sada nam preostaje čekati službeni datum njihovog revanša.

Inače, ovo je zanimljiva vijest i za našeg Filipa Hrgovića. IBF je ranije ove godine istaknuo kako neće podržati potencijalni revanš između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, nego će narediti prvaku da boksa protiv Filipa Hrgovića. U slučaju da prvak odbije taj meč, IBF će uprazniti titulu, a za pojas će se boriti Filip Hrgović i sljedeći najbolje rangirani izazivač, a to je trenutno Otto Wallin. Mnogi sumnjaju da će IBF uistinu ispoštovati tu odluku, ali oduzimanjem titule jednom Terenceu Crawfordu, IBF je jasno dao do znanja da neće podržavati klauzule o instantnim revanšima te će inzistirati da njihov obvezni izazivač dobije svoju priliku. Nadamo se da će ostati dosljedni i kada red dođe na našeg Hrgovića.

Linker
02. svibanj 2024 14:26