K1 i Boks

Chisora smatra da je pokraden protiv Usyka: ‘Nadam se poštenom suđenju u meču protiv Furyja‘

Derek Chisora

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Uskoro 39-godišnji teškaš vjeruje da je zaslužio pobijediti u tijesnom meču protiv sjajnog Ukrajinca

Veliku karijeru napravio je Oleksandr Usyk (20-0) još u ‘‘cruiser‘‘ kategoriji (-90,72 kg). Ukrajinac je odradio 16 mečeva u toj težinskoj kategoriji, ujedinio je sve relevantne svjetske titule. 2019. godine Usyk se odlučio preći u tešku kategoriju i prekidom u sedmoj rundi porazio je Chazza Witherspoona.

Nakon toga, uslijedio je meč protiv Dereka Chisore koji je trebao poslužiti kao pravi teškaški test za Usyka. Nije to bio lak meč za Ukrajinca, ali Usyk je na koncu slavio jednoglasnom odlukom sudaca, a nakon toga je porazio i Anthonyja Joshuu za svjetsku titulu.

Derek Chisora ovaj vikend borit će se protiv Tysona Furyja, a bit će to njegov treći meč protiv Furyja. Fury je slavio u prva dva nastupa i gotovo nikome nije jasno zašto je baš Chisora odabran, ali Derek će u subotu navečer biti u prilici osvojiti WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Tyson Fury u nekim od svojih intervjua pravdao je odabir Chisore kao protivnika uz navode da je Chisora po njegovom mišljenju porazio Usyka u međusobnom obračunu. Suci su taj meč bodovali 115-113, 115-113 i 117-112 u korist Usyka, ali i Chisora smatra da je zaslužio pobjedu.

U razgovoru za BT Sport, Chisora je istaknuo kako uistinu vjeruje da je zaslužio pobijediti u tom meču i nada se poštenijem suđenju protiv Furyja.

‘‘Budimo iskreni kad je u pitanju borba protiv Usyka, ja sam pobijedio. Pobijedio sam u tom meču. Bacio sam ga u nokdaun, a nisu mi to priznali. Znate, to je često problem i nadam se da će 3. prosinca (12. mjesec) suđenje biti pošteno. Želim da suci dođu otvorena uma i budu pošteni. Samo želim da bude fer borba i suđenje.‘‘, rekao je Chisora.

Kad je u pitanju nokdaun koji Chisora spominje, radi se o situaciji iz četvrte runde prilikom koje je Usyk završio na tlu, ali dojam je da se sapleo preko Chisorinog stopala.

Sažetak te borbe možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
08. svibanj 2024 10:47