K1 i Boks

(VIDEO) Može li Chisora iznenaditi Furyja? Pogledajte njihovu borbu iz 2014. godine

Derek Chisora, Tyson Fury

 Screenshot (youtube, Bt Sport Boxing)
Bila je to jednostrana borba

Iako u svojem rezimeu ima čak 12 poraza, sve je to bilo protiv top konkurencije, od svjetskih prvaka do izazivača za naslov, a svakome od njih je priuštio vrlo tešku borbu. Derek Chisora je taj koji je Oleksandru Usyku priuštio vatrenu dobrodošlicu u tešku kategoriju, pruživši mu pritom vjerojatno teži meč nego što je imao oba puta protiv Joshue.

Ono što mu je donijelo priliku za još jedan napad na pojas je velika pobjeda protiv Kubrata Puleva na ljeto. Unatoč tome što je prije toga imao tri poraza za redom, treba uzeti u obzir da je u posljednje četiri godine pobjeđivao i neka velika imena kao što su Carlos Takam, Artur Szpilka i David Price.

Tyson Fury je zaista pobijedio svakoga tko je stavljen pred njega, dokazao je više puta ne samo da je odličan boksač i taktičar, već da ima i srce šampiona. Pobjeđivao je sjajne tehničare kao što su Vladimir Kličko i Steve Cunningham, teške udarače kao što su Deontay Wilder i Dillian Whyte, a najviše problema mu je napravio Otto Wallin koji je gotovo uspio doći do prekida radi otvorene arkade na Furyjevom licu.

U njihovoj prvoj međusobnoj borbi Chisora je pružio dobar otpor, ozbiljno ugrozivši Furyja na samom početku borbe, no kako je borba odmicala tako je Chisora gubio snagu. Manjak kondicije doveo je do toga da Fury kompletno izdominira u drugoj polovici borbe, a konačan rezultat bila je sudačka odluka u Furyjevu korist (117-112, 117-112, 118-111).

U revanšu smo mogli vidjeti sličnu, ali opet potpuno drugačiju priču. Fury je ovaj put pokazao svu raskoš tehnike, taktike, i boksačkog IQ-a, te je potpuno izdominirao Chisoru sve do predaje od strane njegovog kuta na kraju desete runde.

Koliko drugačiji bi mogao biti njihov treći susret teško je za prognozirati. S jedne strane imamo Chisoru koji je prošao velike ratove u posljednjih nekoliko mečeva, no isto tako i borca koji je sazrio i koji može bez većih problema odraditi 12 rundi, a da pritom ne izgubi na kondiciji kao nekoć. Tyson Fury s druge strane također djeluje puno bolje kroz svaki meč, te vjerujemo da se pripremao na sličan način kao i za Dilliana Whytea.

Tu mu je pomogao i naš Alen Babić, koji stilski jako podsjeća na Chisoru, tako da možemo zaključiti da Fury neće dopustiti nikakva taktička iznenađenja.

Linker
08. svibanj 2024 15:20