K1 i Boks

Chris Eubank Jr. došao je do osvete! Sin legendarnog boksača pružio je najbolji meč u dosadašnjoj karijeri

Chris Eubank Jr.

 Peter Byrne/PA Images/Profimedia
33-godišnji britanski boksač srednje kategorije dominantnom izvedbom porazio je Liama Smitha

Veliko boksačko iznenađenje priredio je Liam Smith (33-4-1) početkom ove kalendarske godine. Engleski veteran pristao je boriti se protiv opasnog Chrisa Eubanka Jr.-a (33-3-0).

Chris Eubank Jr. bio je veliki favorit uoči samog meča, a sa Smithom se borio jer mu je nekoliko mjeseci ranije propao meč protiv Conora Benna, nakon što su Bennu u organizmu pronađene određene nedozvoljene supstance. Trebao je Eubank nastaviti svoj pobjednički niz u meču protiv Smitha i doći do sedme uzastopne pobjede, ali Smith je porazio Eubanka tehničkim nokautom već u četvrtoj rundi. Roy Jones Jr. tada je bio u Eubankovom kutu i odlučio je baciti ručnik tijekom četvrte runde.

Na velikom udaru kritika našao se tada Chris Eubank Jr., ali unatoč uvjerljivom porazu, 33-godišnji Britanac zatražio je revanš protiv Liama Smitha. Prvotno se meč trebao održati u šestom mjesecu, zatim u sedmom, a nakon dvije odgode, Eubank i Smith sinoć su se našli u ringu. Nastavno na prvi njihov međusobni obračun, Liam Smith ovaj put ušao je u borbu kao favorit, ali završio je deklasiran unutar ring.

Chris Eubank Jr. pružio je daleko bolje izdanje nego u prvom meču i Smith mu nikako nije mogao parirati. Bilo je to možda i najbolje Eubankovo izdanje u dosadašnjoj karijeri i apsolutna dominacija od prve do posljednje sekunde. Eubankova brzina bila je jedan od presudnih faktora, a Smith je prvi put završio u nokdaunu već u četvrtoj rundi. Uspio se Liam oporaviti, izdržao je do desete runde, a tada ga je Eubank ponovno poslao u nokdaun. Nakon što se Smith još jednom pridigao i vratio u meč, Eubank je nastavio sa serijom udaraca i sudac je prekinuo meč iako je Smith još stajao na nogama. Snimku završnice pogledajte klikom na LINK. 193-33 iznosila je CompuBox-ova statistika ukupno pogođenih udaraca.

Bio je to uistinu dobar nastup Chrisa Eubanka Jr.-a i Britanac je u potpunosti uživao u svojoj pobjedi. Gestikulacijama je pokazivao da je sada ušutkao kritičare, a Eubank je čak i bacio svoj ručnik iz ringa neposredno nakon meča. Na taj način uzvratio je svima koji su ga provocirali da njegov tim ovaj put neće niti trebati ručnik, jer će ga Smith nokautirati.

Jedan od bitnih razloga njegove pobjede mogla bi biti i potencijalna ozljeda Liama Smitha. Razni izvori tvrde da je Smith pretrpio ozljedu noge rano tijekom borbe i da je to uvelike utjecalo na njegovu izvedbu. Conor Benn, vjerojatno sljedeći protivnik Chrisa Eubanka dao je kratku izjavu za ‘‘Talk Sport‘‘.

‘‘Smith je učinio Eubanka da izgleda dobro. Deset rundi ti treba da poraziš nekog na slomljenoj nozi? Nisam impresioniran. Eubank, idemo odraditi meč, između nas ima nezavršenog posla. Definitivno je bilo vidljivo da se Smith mučio s ozljedom, 100 posto. Smith nije bio na svojoj razini. Njegovi udarci nisu odsjedali, a nije uspijevao niti izbjeći udarce koji su išli prema njemu. Kad bih se ja našao u ringu s ozlijeđenim protivnikom, on ne bi dočekao kraj runde. Završit ću Eubanka u prve četiri runde.‘‘, poručio je Benn.

Rivalstvo Conora Benna i Chrisa Eubanka Jr.-a posebno je zanimljivo Britancima, jer radi se o dvojici sinova nekadašnjih svjetskih prvaka. Nigel Benn i Chris Eubank dvaput su boksali tijekom 90-ih. Jednom je slavio Eubank, a drugi meč završio je neriješenim ishodom. Trideset godina kasnije, njihovi sinovi imaju priliku obračunati se unutar ringa, a bit će to jedan vrlo zanimljiv meč u srednjoj kategoriji (-160 ‘lbs‘).

Linker
28. travanj 2024 12:25