K1 i Boks

Dana White pred meč Belforta i De La Hoye: ‘Molim se da Vitor brutalno nokautira tu vreću govana‘

Oscar De La Hoya i Vitor Belfort
 BACKGRID/Backgrid USA/Profimedia
Nikoga nisu iznenadile želje predsjednika UFC-a pred nadolazeći boksački meč

Nedavno je održana prva službena konferencija za medije Oscara De La Hoye i Vitora Belforta, čime je Triller potvrdio kako će se taj meč održati 11. rujna. Povratak jednog od najuspješnijih i najpopularnijih boksača svih vremena velika je stvar, a niti protivnik mu nije "mačji kašalj". Uostalom, Belfort je bivši prvak i pobjednik UFC-og Grand Prixa te vlasnik čak 12 pobjeda nokautom u Octagonu.

Jedan od onih koji će pozorno pratiti što se događa, zbog nekadašnjih bliskih odnosa s obojicom, je predsjednik UFC-a, Dana White. On se ovih dana poprilično često pojavljuje u raznim intervjuima, a jedan od onih koji ga je imao priliku ugostiti je poznati podcaster, Pat McAfee. Za razliku od ostalih, kojih se većinom drže UFC tema, McAfee je s Whiteom odlučio prokomentirao De La Hoyu i Belforta, a dobio je izjave kakvima se vjerojatno i nadao.

"Molim se da Vitor nokautira tog narkomana - i to brutalno. Brutalno i nasilno", rekao je White, obrazloživši zašto misli da to neće biti lak posao:

"Koliko god da ne mogu podnijeti tu vreću govana, on je itekako ozbiljan boksač. U vrijeme dok smo gajili dobre odnose, bio sam u njegovom kampu. On je bio sposoban prednjim direktom nokautirati ljude. De La Hoya u svom 'primeu' je bio nešto posebno. Ovo je prava borba između dva borca. Vitor posjeduje ono što je potrebno za nokautirati ga, ali De La Hoya nije šala."

Ipak, vjeruje kako postoje razlozi zbog čega bi moglo doći do epiloga koji će njega zadovoljiti.

"Nadam se da su snifanje kokaina, pijenje tequile i kakva god sranja taj tip radio, uzeli svoj danak. Tako bi dovoljan bio jedan pravi Vitorov udarac u ta njegova velika usta, da ga nokautira i ostavi bez svijesti", zaključio je White svoja nadanja.

White i De La Hoya su jedno vrijeme bili vrlo bliski, da bi se onda udaljili, ali zadržali korektne odnose sve do 2017. godine. Tada je Da La Hoya, u vrijeme dok se kretalo u organizaciju meča Conora McGregora i Floyda Mayweathera Jr., krenuo sa žestokim kritikama istog, a sve je rezultiralo podužom objavom na Facebooku, u kojem je rekao podosta ružnih riječima o osobama involviranim oko meča.

Predsjednik UFC-a preko toga nije mogao lako prijeći te sve od tada koristi svaku priliku za diskreditirati "Golden Boya". Inače, Whiteu očito baš ne odgovaraju boksački promotori. Već odavno gaji izuzetno loše odnose s vlasnikom Top Ranka, Bobom Arumom, a bez previše kontakata je odbacio bilo kakav oblik suradnje s Trillerom, nazvavši vodstvo te organizacije mnogim pogrdnim imenima.

Linker
11. svibanj 2024 08:43