K1 i Boks

Glory je Alexu Pereiri u subotu iskazao veliku čast: Uvrstili su ga u Kuću slavnih, pridružio se legendi Semmyju Schiltu

Alex Pereira 

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Šteta što nije mogao biti prisutan, no ova će mu nagrada zasigurno dati novi vjetar u leđa i motivaciju za subotnji meč protiv Prochazke

Velike je simpatije fanova pobrao Alex Pereira u posljednje dvije godine. U UFC-u prihvaća samo najteže protivnike koje organizacija stavlja pred njega, a već ove subote napada i upražnjeni pojas u poluteškoj kategoriji protiv Jiria Prochazke. U svom debiju za polutešku kategoriju je pobijedio Jana Blachowicza, tako da nije bilo dileme hoće li dobiti napad na titulu.

Prije UFC-a, Alex Pereira je bio na samom vrhu Gloryja. Vrstan je to kickboksač koji je osvajao titule u dvije kategorije, a sve što je napravio i kickboksu će sada trajno ostati sačuvano. Naime, Alex Pereira je ove subote postao trećom osobom ikada koja je uvrštena u Gloryjevu Kuću slavnih.

Iako zbog finalnih priprema nije mogao nazočiti Glory Collision 6 priredbi u Arnhemu u Nizozemskoj, ‘‘Poatan‘‘ se putem videa obratio prepunoj dvorani, a moći ćete ga pogledati pri dnu članka.

Pereira se ovom prilikom pridružio legendama Semmyju Schiltu i Joeu Valtelliniju, tako da su za sada samo njih trojica uvršteni u Gloryjevu Kuću slavnih. Nema sumnje da je još dosta boraca koji su zaslužili primiti ovakvu čast, a Glory je to Pereiri odlučio učiniti točno uoči subotnjeg nastupa protiv Prochazke.

Inače, Alex Pereira je u Gloryju odradio 15 mečeva i to u razdoblju od trećeg mjeseca 2014. do devetog mjeseca 2021. Držao je titule u srednjoj i poluteškoj kategoriji, a u borbama za titulu ima omjer 8-1.

Šteta što nije mogao biti prisutan, no ova će mu nagrada zasigurno dati novi vjetar u leđa i motivaciju za subotnji meč protiv Prochazke.

Linker
15. svibanj 2024 23:24