UFC

Alex Pereira ususret obračunu s Prochazkom: ‘Ne ulazim u meč sa željom za osvetu, ali rado bih vratio Gloverov pojas‘

Glover Teixeira (lijevo) i Alex Pereira (desno)

 Instagram (alex Pereira)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije borit će se rivalom svog najboljeg prijatelja

Jako važan meč čeka Alexa Pereiru ovaj vikend u New Yorku. ‘‘Poatan‘‘ će predvoditi UFC 295 event zajedno s Jirijem Prochazkom, a pobjednik tog meča postat će novim prvakom UFC-ove poluteške kategorije.

Za razliku od ‘‘Poatana‘‘ koji dosad nije osvajao UFC-ovu titulu prvaka u poluteškoj kategoriji, Jiri Prochazka prethodno je već držao tron u kategoriji do 93 kilograma. Jiri je u šestom mjesecu 2022. godine porazio Glovera Teixeru i došao je do pojasa. Glover Teixeira najbolji je prijatelj Alexa Pereire, a ujedno i njegov MMA mentor. Alex Pereira ipak ističe kako ne razmišlja o nekakvoj osveti.

‘‘Neću ući u meč s pomiješanim emocijama zbog želje za osvetom. Ne želim igrati tu igru. Želim ući u meč s jako pozitivnim ‘mindsetom‘. Ali s druge strane, puno mi znači mogućnost da Gloverov pojas vratim u dvoranu. Glover mi uvijek puno pomaže i dao mi je savjete za ovaj meč. Neovisno o Gloverovoj borbi s Jirijem, on mi uvijek pomaže na razne načine i radi veliku razliku u mom trening kampu.‘‘, rekao je ‘‘Poatan‘‘ u razgovoru za CBS Sports.

Meč između Prochazke i Pereire trebao bi ponuditi paljbu od prve do posljednje sekunde. Obojica preferiraju borbu na nogama, ali Prochazka je osjetno iskusniji kad je MMA u pitanju i mogao bi s osloniti na svoje ‘‘grappling‘‘ vještine. Pereira ne bježi od činjenica da Prochazka ima veliku prednost u iskustvu.

‘‘Svo to iskustvo zapravo je ono što ga čini opasnim. On je dugogodišnji borac, opasan je, ali to me tjera da budem oprezan i ne podcijenim ovog tipa.‘‘, zaključio je ‘‘Poatan‘‘, a nekoliko dana dijeli nas od ovog spektakularnog obračuna koji ćemo gledati u ranim nedjeljnim satima.

Linker
30. travanj 2024 23:55