K1 i Boks

Glory propisno kaznio Overeema zbog pada na doping testu! Poništena mu je pobjeda, suspendiran je i novčano kažnjen

Alistair Overeem 

 Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia
Izgleda da Gloryju njegovo veliko ime ne znači previše jer je dobio tretman kao i svaki drugi borac kojeg uhvate

U desetom mjesecu prošle godine Alistair Overeem se vratio svojoj staroj ljubavi, kickboksu. Porazio je tom prilikom Barda Harija te je nakon deset godina van ringa ostvario veliku pobjedu, ali ubrzo su stigle vijesti koje za njega nikako nisu bile dobre.

Naime, Overeem je bio pozitivan na doping. Odmah prilikom odlaska iz UFC-a je po društvenim mrežama počeo stavljati fotografije na kojima je izgledao kao u najboljim danima, a svima je bilo jasno o čemu se tu radi. No, izgleda da to nije prošlo ispod Gloryjevog radara te je veliku zvijezdu suspendirao na godinu dana!

Osim suspenzije, Overeem je dobio još neke kazne. Prvo je uklonjen sa Gloryjevih službenih rang ljestvica, pobjeda nad Harijem mu je poništena na ‘‘no contest‘‘, a morat će vratiti i dio zarade iz tog meča. Nije poznato koliko će to točno biti, ali je VechtsportInfo prenio da se radi o takvoj vrsti kazne.

Overeemu ovo nije prvi put da pada na doping testovima, a za svoje ime je zauvijek vezao pojam dopinga. U UFC-u je doživio veliki pad nakon pada na doping testu i dolaska USADA-e, ali je očito mislio da mu Glory zbog velikog imena namjerava gledati kroz prste.

Pobjeda protiv Harija je poništena, suspendiran je na godinu dana, a već ima 42 godine tako da je pitanje hoćemo li ga više ikad gledati u Gloryjevom ringu. Phil De Fries ga je nedavno prozvao na meč u KSW-u na spektakularnoj ‘‘Colloseum 2‘‘ priredbi, ali nikakav odgovor barem za sad nije dobio.

Linker
02. svibanj 2024 23:42