Ostalo

(VIDEO) Glory časti s dvije vrhunske borbe: Pogledajte prekid kojim je Maslobojev ostao bez titule

Donegi Abena (lijevo) i Sergej Maslobojev (desno)

 Screenshot (youtube, Glory Kickboxing)
Na YouTube kanalu Glory Kickboxinga sada su dostupna dva vrhunska meča s Glory 83 eventa

Glory 83 event održan prije nešto više od mjesec dana u Njemačkoj (Essen) kao da je donekle prošao ispod radara, unatoč nekoliko fantastičnih mečeva viđenih na tom eventu. Vrhunski meč dobili smo i u glavnoj borbi večeri, a Donegi Abena na kontroverzan način okrunio se titulom prvaka u poluteškoj kategoriji.

Surinamsko-nizozemski kickboksač porazio je Sergeja Maslobojeva prekidom 45 sekundi prije kraja druge runde. Kroz prve tri runde gledali smo vrlo neizvjestan meč, a Donegi Abena vodio je na tri sudačke kartice nakon prve tri runde, dok su ostala dva suca bodovali meč u korist Maslobojeva nakon te tri runde.

Bespoštedno su se borili Abena i Maslobojev, a činilo se da će suci imati jako težak posao proglasiti pobjednika. Ipak, spasila ih je zajednička odluka liječnika i glavnog suca koji su zapravo upropastili ovaj meč. Maslobojev je zadobio veliku posjekotinu na desnoj potkoljenici zbog brojnih kickova koje je uputio. Sudac je zatražio da liječnik pregleda Maslobojeva i odluči može li nastaviti s borbom. Nakon pregleda liječnika, došlo je do prekida borbe.

Maslobojev nije mogao vjerovati da su mu borbu prekinuli na taj način, jer radilo se o običnoj posjekotini na nozi. Nije Litavac šepao, nije ga to ometalo da nastavi borbu, a gotovo identičnu posjekotinu zadobio je i u meču protiv Tarika Khbabeza u 10. mjesecu 2022. godine. Tada nije bilo niti pomisli o prekidu i Maslobojev je osvojio titulu. Dok je Abena euforično slavio pobjedu, Maslobojev je bijesno napustio ring. Određenu rolu u ovom meču imao je i Antonio Plazibat koji je obavljao ulogu sukomentatora.

Nešto više od mjesec dana nakon eventa, Glory je podijelio ovaj meč na svom YouTube kanalu. Cjelokupnu borbu isplati se pogledati, jer Maslobojev i Abena su pružali sjajan meč, ali posebnu pažnju treba obratiti i na sam prekid koji nema apsolutno nikakvog smisla. Inače, Maslobojevu je tim porazom prekinut niz od čak 12 uzastopnih pobjeda, dok je Abena upisao drugu pobjedu zaredom.

Osim meča između Maslobojeva i Abene, Glory je odlučio počastiti još jednom poslasticom. Radi se o borbi između dvojice kickboksača u perolakoj kategoriji (-65 kg). Njemac Ahmad Chikh Mousa pred domaćom publikom se borio protiv Berjana Peposhija, Albanca kojemu je to bio debi u Gloryju.

Tri uistinu fantastične runde pružili su Peposhi i Mousa, a Glory je ovu borbu označio potencijalnim kandidatom za najbolju borbu 2023. godini, iako smo tek u trećem mjesecu. To vam dovoljno govori o kakvoj se bori radi, a ova dva meča s Glory 83 eventa mogu vam poslužiti kao sjajna uvertira za borilačka uzbuđenja koja slijede ovog vikenda.

Više o borilačkim eventima zakazanim za subotu i nedjelju pročitajte OVDJE, a meč između Mouse i Peposhija pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
27. travanj 2024 21:16