K1 i Boks

Glory sprema event za pamćenje! Osim teškaškog turnira, gledat ćemo još dva vrhunska meča za pojas

Glory Grand Prix - službeni poster

 Glory
Najpoznatija svjetska kickboksačka organizacija baca najjače karte na stol prvom polovicom trećeg mjeseca

Već neko vrijeme poznato je da nas 9. ožujka (treći mjesec) čeka Gloryjev Grand Prix u teškoj kategoriji. Osam najboljih Gloryjevih teškaša borit će se za glavnu nagradu u iznosu 500 tisuća američkih dolara.

Dugo kickboks nije ponudio tako spektakularan turnir, a posebnu draž daje činjenica da će turnir biti održan u istoj večeri. Dakle, osvajač turnira trebat će tri pobjede u jednoj večeri kako bi došao do glavne nagrade.

Rico Verhoeven, Antonio Plazibat, Tariq Osaro i Levi Rigters glavni su favoriti za osvojiti turnir, ali ne treba unaprijed otpisati Nabila Khachaba, Sofiana Laidonuja, Ukua Jurjendala, a naročito ne smijemo podcijeniti Bahrama Rajabzadeha.

Ždrijeb turnira zasad nije poznato, ali čeka nas barem osam vrhunskih teškaških mečeva. Uz sedam mečeva u sklopu turnira, iste večeri održat će se i borba za status rezervnog borca u slučaju da netko otpadne zbog ozljede tijekom turnira.

No, Gloryjev event u ožujku neće biti sačinjen samo od tog teškaškog turnira. Trenutno najpopularnija kickboksačka organizacija sprema nam event za pamćenje! Dva fantastična meča potvrdili su tijekom protekla dva dana.

Fantastični Donegi Abena branit će titulu prvaka u poluteškoj kategoriji, a protivnik će mu biti privremeni prvak Tarik Khbabez. Obojica su atraktivni borci i sam su vrh poluteške kategorije. Radi se o borbi koja bi mogla predvoditi gotovo bilo koji Gloryjev event, ali finale teškaškog Grand Prixa ipak ima prednost.

Osim meča za titulu u poluteškoj kategoriji, čeka nas i obračun za pojas u lakoj kategoriji. Tyjani Beztati prvak je još od devetog mjeseca 2021. godine, a titulu prvaka uspješno je branio četiri puta. Nepobjedivo djeluje Beztati unutar Gloryjevog ringa, ali 9. ožujka čeka ga poseban protivnik!

Enriko Kehl naći će se na suprotnoj strani ringa. Njemački kickboksač iza sebe ima 53 pobjede, 17 poraza i dva remija, a član je Gloryja od sredine protekle godine. Dvije pobjede u dva nastupa upisao je Kehl, a mnogi ga pamte po nastupima u ONE Championshipu.

Kehl je u četvrtom mjesecu 2021. godine porazio Chingiza Allazova, kickboksača kojeg Combat Press drži na prvom mjestu svoje ‘‘P4P‘‘ ljestvice. Bio je to uistinu fantastičan meč u kojem je Kehl slavio na bodove, podijeljenom sudačkom odlukom. Prije pobjede nad Allazovim, Kehl je porazio i našeg Andreja Kedveša pod okriljem Mix Fight Championship organizacije.

Enriko Kehl jako je atraktivan borac, uvijek spreman za otvorene razmjene. Njegov tempo je nevjerojatan, ali Tyjani Beztati posjeduje set vještina kojima može odgovoriti na svaki izazov. Nemojte se iznenaditi ako ovaj meč ukrade ‘‘show‘‘ na Gloryjevom spektaklu u trećem mjesecu ove godine.

Dva spektakularna eventa mogla bi se preklopiti s terminima održavanja

Nije poznato hoće li se Glory zaustaviti s ova dva meča ili nas čeka još pokoji meč za titule u ostalim težinskim kategorijama. Čak i ako se zaustave na ovome, teško je sjetiti se spektakularnijeg i zanimljivijeg kickboksačkog eventa.

Nadamo se da će boksački spektakl u Saudijskoj Arabiji biti zakazan ipak za 8. ožujka (petak). Šteta je da se takva dva spektakla preklapaju s terminom održavanja, jer ipak želimo popratiti oba eventa s maksimalnom pažnjom.

Linker
25. travanj 2024 11:10