K1 i Boks

(VIDEO) Tko će naslijediti Antonija Plazibata? Pogledajte Gloryjeve finaliste za najbolji nokaut u 2023. godini

Nordine Mahieddine (lijevo) vs. Abderahmane Coulibaly

 Screenshot (youtube, Glory)
Najveća svjetska kickboksačka organizacija bira najbolji nokaut u protekloj kalendarskoj godini

NajAntonio Plazibat početkom 2023. godine dobio je priznanje Gloryja za najbolji nokaut u 2022. godini. Hrvatski teškaš nagrađen je za nokaut koji je upisao u meču protiv Rumunja Raula Catinasa, a bio je to uistinu brutalan i spektakularan nokaut.

Velik utjecaj na odabir pobjednika imaju glasovi fanova na društvenim mrežama, ali Plazibat nažalost neće osvojiti ovo priznanje drugu godinu zaredom. Znamo već da Antonio nije imao godinu za pamćenje i 2023. ponudila je neke druge kandidate u kategoriji za ‘‘Najbolji nokaut godine‘‘.

Tri su finalista ostala u konkurenciji, a moramo priznati da nije lako odabrati najbolji nokaut. Tarik Khbabez prvi je od troje finalista. Marokanski ‘‘Tenk‘‘ u trećem mjesecu protekle godine brutalno je nokautirao Daniela Toleda u drugoj rundi, a Španjolac je čak ispao iz ringa nakon Khbabezovih razornih udaraca.

Drugi finalist je Nordine Mahieddine, vjerojatno najveći favorit za osvojiti ovo priznanje. Alžirac je u rujnu (deveti mjesec) prošle godine upisao viralni nokaut u meču protiv Abdarhmanea Coulibalyja. Desnim ‘‘high kickom‘‘ pogodio je Mahieddine, 40-ak sekundi prije kraja borbe. Coulibalyjev pad samo je dodatno doprinijeo atraktivnosti tog nokauta, a sudeći po komentarima na Gloryjevoj Instagram stranici, Mahieddine uživa najveću podršku fanova.

Posljednje mjesto u finalu ovog izbora pripalo je Tiffany Van Soest, američkoj kickboksačici koja se prošle godine povukla iz sporta. Van Soest je također slavila ‘‘high kickom‘‘, a bio je to njen oproštajni meč protiv Sarah Moussaddak.

Teško je Van Soest mogla poželjeti bolji oproštaj od sporta, a Glory ju možda nagradi i priznanjem za najbolji nokaut u 2023. godini.

Snimke ova tri nokauta možete pogledati u videu ispod teksta, a na našoj Facebook stranici otkrijte nam tko je vaš favorit.

Linker
28. travanj 2024 09:02