K1 i Boks

Gloryjev prvak poluteške kategorije otkazao nastup na Collision 5 eventu: Brzo je pronađena zamjena

Donegi Abena

 Orange Pics BV/Alamy/Alamy/Profimedia
Donegi Abena bio je primoran otkazati meč protiv Tarika Khbabeza

Nažalost, Glory: Collision 5 event koji se ovog vikenda održava u Rotterdamu ostao je uskraćen za jedan fantastičan meč. Donegi Abena trebao je braniti titulu prvaka u poluteškoj kategoriji, ali prvak se razbolio i morao je otkazati svoj meč protiv Tarika Khbabeza.

Pozitivna je stvar što su čelnici Gloryja ekspresno reagirali i pronašli su zamjenu za Abenu. Marokansko-nizozemski kickboksač Mohamed Amine (29-4, 16 KO) uskočit će kao zamjena, a meč između njega i Khbabeza bit će za privremenu titulu prvaka u poluteškoj kategoriji.

Pomalo je nelogično da se Amine i Khbabez bore za ikakvu titulu, jer Amine je krajem četvrtog mjeseca na Glory 85 eventu odradio tek prvi nastup pod okriljem Gloryja. Jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Michaela Duuta.

Tarik Khbabez s druge strane ima četiri poraza u posljednjih pet nastupa, ali većinu je upisao u teškoj kategoriji. U desetom mjesecu prošle godine dobio je priliku boriti se protiv Sergeja Maslobojeva za titulu u poluteškoj kategoriji, a meč je izgubio podijeljenom sudačkom odlukom. Nakon toga porazio je Daniela Toleda u trećem mjesecu ove godine. Glory očito želi zadržati četiri meča za titulu na tom eventu, a ‘‘matchmaker‘‘ Robbie Timmers pohvalio je Khbabeza i Aminea zbog prihvaćanja meča.

‘‘Poštovanje zaslužuju i Tarik Khbabez i Mohamed Amine jer su pristali međusobno se obračunati. Kasna promjena protivnika veliki je rizik za Khbabeza, kao i za Aminea koji uskače na ‘short notice‘ nekoliko dana ranije, protiv borca Khbabezovog kalibra. Super uzbuđeni smo jer smo zadržali četiri meča za titulu na Collision 5 eventu. Bit će to nevjerojatna noć za kickboks.‘‘, rekao je Timmers.

Podsjećamo, event predvode naš Antonio Plazibat i Kevin Tariq Osaro, a pobjednik će postati privremenim prvakom u teškoj kategoriji. Khbabez i Amine bore se za ‘‘interim‘‘ pojas u poluteškoj kategoriji, a mečeve za titulu gledat ćemo još u srednjoj i u velter kategoriji. Nama će posebno zanimljiv biti i uvodni meč na programu tog eventa, jer hrvatski kickboksač Andrej Kedveš odradit će svoj debitantski nastup pod okriljem Gloryja. Protivnik će mu biti latvijsko-britanski kickboksač Marek Pelcis.

Linker
28. travanj 2024 16:50