K1 i Boks

Isplivalo je novo ime za protivnika Filipa Hrgovića! Dobio je 11 borbi u nizu, a borio se i s bivšim teškaškim prvakom

Filip Hrgović

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Jedino što je zajedničko svemu jest datum, 23. prosinac

Jučer smo pisali o tome da Filip Hrgović ima novog protivnika za sam kraj godine. Trebao bi boksati na priredbi koju će predvoditi Anthony Joshua i Otto Wallin, a spominjalo se ime Martina Bakolea.

Ipak, došle su nove informacije, a iako je datum ostao isti, spominje se drugi protivnik, a riječ je o, kako prenose Michael Benson i BoxingScene, Marku De Moriju (41-2-2, 36 KO). Radi se o 41-godišnjem Australcu koji u ovom trenutku uživa niz od 11 pobjeda (njih 10 prekidom (KO/TKO)), a zadnji je put ušao u ring početkom rujna kada je odlukom slavio protiv Michaela Speeda Sigarlakija.

Posljednji poraz doživio je 2016. godine kada je nasuprot njega stajao bivši teškaški prvak David Haye. Tada je izgubio tehničkim nokautom u prvoj rundi i od tog trenutka ne zna za poraz.

Ipak, treba naglasiti da u ovih 11 pobjeda samo šest boraca ima pozitivan omjer pobjeda i poraza i to ne baš dominantno u korist slova "W", što mu i ne ide previše u prilog. No, uvijek treba biti oprezan i ne otpisati ljude koje se bore u teškoj kategoriji pa tako ni njega.

Uz glavni meč večeri od 12 rundi između Engleza Joshue (26-3, 23 KO) i Šveđanina Wallina (26-1, 14 KO, 1 NC), bivši WBC prvak u teškoj kategoriji Deontay Wilder (43-2-1, 42 KO) suprotstavit će se bivšem WBO prvaku Josephu Parkeru (33-3, 23 KO) u sunaslovnoj borbi večeri. Priredba će se održati 23. prosinca u saudijskom Rijadu, a samo čekamo službenu potvrdu Hrgovićevog meča.

Linker
11. svibanj 2024 15:39