K1 i Boks

Jorge Masvidal i Nate Diaz odmjerit će snage u boksačkom meču: ‘On je hodajući mrtvac, utopit ću ga‘

Jorge Masvidal i Nate Diaz

 ZUMAPRESS.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA Zumapress.com/mega/the Mega Agency/profimedia
‘Jedva čekam dokazati da prošli put ništa nije bilo slučajno‘, kazao je Masvidal

Danas u poslijepodnevnim satima objavljeno je da se vraćaju dva "BMF-a" u ring, Nate Diaz protiv Jorgea Masvidala. Ekskluzivu je prenio Ariel Helwani u svojoj emisiji MMA Hour te je otkrio da se borba održava prvog lipnja u Kia Forumu (Los Angeles). Meč će se održati u kategoriji do 79 kilograma te je ovo drugi boksački meč za obojicu. Pamtimo Diazov pokušaj protiv Jakea Paula prošlog kolovoza dok se "Gamebred" okušao u boksu davne 2005. godine u meču protiv Josepha Benjamina.

Borbu će prenositi Fanmio (PPV, cijena 79,99 dolara, do 12. travnja 49,99) a promovirat će je Diaz‘s Real Fight Inc. i Masvidal‘s Gamebred Boxing Promotions. Diaz i Masvidal prethodno su se borili u studenom 2019. na UFC-u 244, a Masvidal je pobijedio tehničkim nokautom u trećoj rundi i osvojio inauguracijski "BMF" pojas.

U ekskluzivnom intervjuu Masvidal komentira da želi dokazati da prošla borba nije bila slučajnost te kako je Diaza spasio sudac.

"Nate je hodajući mrtvac", rekao je Masvidal u izjavi danoj za MMA Fighting.

"Jedva čekam dokazati da prošli put ništa nije bilo slučajno. Spasio ga je sudac. Sada boksamo, za što kaže da mu je jača strana, ali nema šanse da me pobijedi. Neću mu dati ni centimetar u tom ringu da diše. Ako je mislio da je naš MMA meč loš, ovaj će biti puno gori. Utopit ću ga. Želim ukloniti svaku priču da smo on i ja isti ili da je sudac spasio stvar. Svi ti razgovori završavaju 1. lipnja", poručuje "Gamebred".

Diaz se umirovio u UFC-u nakon pobjede nad Tonyjem Fergusonom 2022. nakon 15 godina rada u promociji u kojoj je postao globalna superzvijezda. Tijekom tog vremena, Diaz je služio kao pionir u lakoj kategoriji i pobijedio je neka od najvećih imena sporta kao što su Conor McGregor, Anthony Pettis, Jim Miller, Donald Cerrone, Gray Maynard i Takanori Gomi.

Masvidal je također procvjetao u superzvijezdu tijekom svog 10-godišnjeg mandata u UFC-u, dva puta se borio za naslov UFC prvaka u velter kategoriji i ostvario najbrži nokaut u povijesti UFC-a (pet sekundi) letećim koljenom protiv Bena Askrena u lipnju 2019. na UFC-u 239. Masvidal se povukao iz borilačkih sportova prošlog travnja nakon poraza odlukom od Gilberta Burnsa, ali sada se vraća plemenitoj vještini protiv svog nekadašnjeg protivnika.

Linker
26. travanj 2024 14:12