K1 i Boks

Kakav meč! Katie Taylor porazila je Chantelle Cameron, osvetila jedini poraz te postala apsolutnom prvakinjom!

Katie Taylor 

 Rich Graessle/Zuma Press/Profimedia
Čestitke Katie na pobjedi, ali čestitati treba i jednoj i drugoj na lavovskoj borbi punih 10 rundi

Irska zvijezda ženskog boksa, Katie Taylor, ranije je ove godine u 37. godini života doživjela svoj prvi profesionalni poraz. Gradila je Katie svoju ostavštinu i redala pobjede, a onda se pojavila Chantelle Cameron i u petom joj mjesecu oduzela njene titule u super lakoj kategoriji.

Pobijedila je talentirana Britanka u njihovom međusobno prvom okršaju te je obranila status apsolutne prvakinje svijeta u super lakoj kategoriji, a Katie je večeras imala priliku osvetiti joj se, ali i sama postati apsolutnom prvakinjom. U ovaj meč je Taylor ušla kao autsajder, a kako je prošao ovaj okršaj za titulu u super lakoj kategoriji, možete pročitati u nastavku.

Cameron je odmah početkom meča uzela centar ringa i tjerala Katie na borbu sa zadnje noge, no i Katie je vraćala odličnim kombinacijama i snažnim udarcima. Zadnja desna od Cameron je pronalazila metu te je već u prvoj rundi Taylor završila na podu. Kasnije su potvrdili da se tu nije radilo o nokdaunu, nego se Taylor poskliznula.

Chantelle je nastavila agresivno i u narednim rundama, a Taylor je iz klinča pogađala dosta solidne udarce. Cameron je ipak djelovala konkretnije i agresivnije, a prvi dio meča je odavao dojam kao da borba neće otići na svih 10 rundi. Na svaki pogođeni udarac od strane Katie, arena je divljala, no to nije ometalo koncentriranu Cameron.

Veliku je posjekotinu Cameron zadobila, no liječnik je procijenio kako bez problema može nastaviti meč. Britanska boksačica pritiskala je Taylor, no Katie je i sa zadnje noge uspjela izvlačiti udarce koje je Cameron itekako osjećala.

Katie se počela buditi sredinom meča, počela je pogađati sve češće i preciznije. Dojam je da je Cameron primila više štete na licu unatoč svojoj agresivnosti, koja je odmicanjem borbe polako i kopnjela. Išla je Cameron naprijed, no Taylor je bila ta koja je bolje pogađala.

U samom finišu borbe smo gledali jedan vrlo atraktivan meč. Boksačice su beskompromisno razmjenjivale udarce, svakim su nastojale nokautirati protivnicu. Jako puno udaraca je svaka i primila i pogodila, a cijela arena je bila na nogama, što nije ni čudno s obzirom koliko je meč uistinu bio uzbudljiv. Katie je još jednom pokazala svoju veličinu, no jedna stvar je jasna – obje boksačice su dale apsolutno sve u ringu i na tome im treba skinuti kapu.

Pobijedila je Katie Taylor većinskom odlukom sudaca (95-95, 98-92, 96-94), a osim što je osvetila jedini poraz u karijeri, osvojila je i IBF, IBO, WBA, WBC i WBO titule u super lakoj kategoriji te je time postala apsolutnom prvakinjom. Irska boksačica sada se može pohvaliti ujedinjenjem svjetskih titula u dvije različite težinske kategorije, jer to joj je pošlo za rukom i u lakoj kategoriji. Čestitke Katie na pobjedi, ali čestitati treba i jednoj i drugoj na lavovskoj borbi punih 10 rundi!

Linker
03. svibanj 2024 17:17