K1 i Boks

Poznati teškaš o eventualnom okršaju između Furyja i Usyka: ‘Znam da je ovo kontroverzno, ali išamarat će ga!‘

Tyson Fury

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Mi se ipak nadamo da će se ovaj meč dogoditi i da ćemo konačno nakon toliko godina dobiti apsolutnog prvaka teške kategorije

Nada umire posljednja, ali za sada nema nekih konkretnih naznaka da ćemo ikada gledati dugo očekivani meč za apsolutnog prvaka teške kategorije. Tyson Fury i Oleksandr Usyk trebali su se boriti ove godine, ali poznato vam je već kako su im pregovori neslavno propali i u kakvim su se odnosima udaljili od pregovora.

Međutim, to ne sprečava druge kolege boksače i ostale analitičare da gotovo svakodnevno prognoziraju ovaj potencijalni meč. Danas je to učinio i Michael Hunter, borac koji se već imao prilike u ringu susresti s odličnim Usykom.

‘‘Ja i dalje mislim da bi Usyk Furyju pružio ‘blues‘. Moć je jedina stvar, morao bi shvatiti kako će zadobiti njegovo poštovanje i pobijediti runde. Usyk je borac koji mnogo radi nogama, to je način na koji bi zadobio poštovanje Tysona Furyja već u ranim rundama‘‘, rekao je Hunter za Seconds Out.

‘‘Vidim da će ga Usyk išamarati. To je vrlo kontroverzno, ali i dalje mislim da će mu Usyk dati puno problema jer Fury ima problem s borcima naše veličine i s borcima koji dobro rade nogama. No, ja mislim da se njih dvojica nikada neće naći u ringu. Nadam se da hoće, ali ne vidim da će se to ikada dogoditi‘‘, zaključio je Hunter.

Mi se ipak nadamo da će se ovaj meč dogoditi i da ćemo konačno nakon toliko godina dobiti apsolutnog prvaka teške kategorije. Meč bi i jednom i drugom donio jako puno toga, no Fury se, izgleda, okrenuo sportski nevažnim mečevima. Ngannou je definitivno jedan takav.

Linker
19. travanj 2024 01:25