K1 i Boks

Poznati trener o revanšu Joycea i Zhanga: ‘Zhang ima 40, a Joyce 38 godina. No, Joyce je stariji boksač ovdje‘

Joe Joyce vs. Zhilei Zhang 

 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
Gotovo nitko nije izabrao Joycea kao pobjednika u ovom revanšu, a ako samo pogledamo što mu je učinio u prvom meču, bit će nam jasno zašto

Ovoga nam je vikenda na rasporedu veliki revanš između Zhileija Zhanga i Joea Joycea, a ulog će biti privremeni WBO pojas u teškoj kategoriji i status obaveznog izazivača. Sve je to Kineski teškaš oduzeo Joyceu u četvrtom mjesecu ove godine kada ga je pobijedio prekidom, a Joyce sada odmah želi osvetiti poraz.

Neće mu ovo biti lagan meč, pogotovo sada kada je već jednom izgubio od Zhanga koji ima recept kako pobijediti takvog protivnika. Mnogi favoriziraju upravo Kineza, a poznati trener Teddy Atlas također Zhanga vidi kao favorita.

‘‘Zhang ima 40 godina, Joyce 37 ili 38. Međutim, Joyce ima više kilometara na svom satu, a ako gledamo štetu koju je primio, Joyce je stariji borac ovdje. Sve do borbe za Zhangom je pobjeđivao, ali do toga je dolazio primajući puno štete. Takva šteta nosi svoje. Izgledao je jako loše u posljednjoj borbi, iako ne znamo što mu se moglo dogoditi prije borbe. Mogao se razboljeti, ne znam‘‘, rekao je Atlas u svom podcastu.

‘‘Na kraju dana, za sve one koji žele čuti moj odabir, nakon svega što mu je napravio u prvom meču, kako da ne izaberem Zhanga? Ako ništa drugo, sada ima više samopouzdanja nego u prvom meču. Ne znam hoće li to biti prekidom, ali ima sve što treba da to i učini‘‘, dodao je.

Gotovo nitko nije izabrao Joycea kao pobjednika u ovom revanšu, a ako samo pogledamo što mu je učinio u prvom meču, bit će nam jasno zašto. Joyce je izgledao tromo i sporo, a Zhang je to iskoristio na najbolji mogući način.

Linker
24. travanj 2024 16:59