K1 i Boks

Proslavljeni boksač o Anthonyju Joshui: ‘Moj brat je zaradio dovoljno novca, više nije gladan uspjeha!‘

Anthony Joshua

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/Pa Images/Profimedia
Joshua je već neko vrijeme pod paljbom kritika da mu nedostaje želje i volje

Derek Chisora ​​poznata je osoba na britanskoj teškaškoj sceni i bolje je upućen u stanje najboljih svjetskih teškaša od većine ljudi. Nakon što se tri puta borio protiv Tysona Furyja i često trenirao s Anthonyjem Joshuom, malo je ljudi u sportu koji su u boljoj poziciji da govore o načinu razmišljanja tih ljudi.

Joshua je već neko vrijeme pod paljbom kritika za nedostatak želje i volje, a mnogi kažu da rezerviraniji stil dokazuje da nije sklon predanosti u borbama. Fury je nedavno bio ispitan kada je prošao deset rundi s MMA zvijezdom i debitantom u profesionalnom boksu, Francisom Ngannouom, a neki su rekli da nije imao motivaciju trenirati kako treba.

Chisora ​​je nedavno bio konkretno upitan o Joshui i stao je na stranu stručnjaka koji misle da je došlo do promjene u njegovom mentalitetu.

Gostujući o podcastu Up Front, "Del Boy" usporedio je putovanje svog prijatelja s holivudskim filmom prije nego što je rekao da je "glad nestala".

"Boks je kao Rockyjev film. Rocky je pobjeđivao sve, onda je boksao protiv Mr T-ja i prestao trčati u šest ujutro. Mislim da je moj brat zaradio dovoljno novca sada kada je glad nestala. On želi biti trostruki svjetski prvak i ja ću mu pomoći da to postigne, ali mislim da je glad u njemu nestala", kaže, ali unatoč tom opažanju, Chisora ​​vjeruje da Joshua ima snage postići cilj.

Pobjeda nad Ottom Wallinom 23. prosinca čini ga broj dva na ljestvici IBF-a. Budući da se očekuje da će taj pojas postati upražnjen nakon neupitne borbe Oleksandra Usyka protiv Tysona Furyja, tijelo za sankcioniranje jasno je dalo do znanja da će se prva dva izazivača – Filip Hrgović i Joshua u ovom scenariju – boriti za upražnjeni naslov. Ostaje za vidjeti hoće li se "AJ-ov" tim odlučiti za tu rutu umjesto intrigantnije borbe s Deontayem Wilderom bez naslova.

Linker
28. travanj 2024 04:43