K1 i Boks

Chisora tvrdi da je svima pokazao recept kako se boriti protiv Usyka: ‘Pokazao sam, ali nitko ga ne želi koristiti‘

Derek Chisora 

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Mnogi su imali problema s Usykom jer je jednostavno tehnički potkovaniji boksač od njih, a tokom meča bi jednostavno upali u njegovu igru

U drugom mjesecu iduće godine ćemo konačno gledati okršaj za apsolutnog prvaka teške kategorije između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, iako je u jednom periodu djelovalo kao da se meč nikada neće ugovoriti. Nije tajna da mnogi favoriziraju Furyja iz razloga što je fizički veći i duži od Usyka, no vidjet ćemo je li samo to i dovoljno.

Derek Chisora pak smatra kako je on svim drugim teškašima pokazao put kako se treba boriti protiv odličnog Usyka. Oni su se borili 2020. godine kada je slavio Usyk, no Chisora to vidi kao primjer svima drugima:

‘‘Mislim da sam svima pokazao recept kako se treba boriti protiv Usyka. Međutim, ljudi ga ne koriste. Budite u formi i koristite svoju veličinu. To sam rekao i Danielu Duboisu i nije me poslušao. Ja mislim da, kada Usyk počne micati ruke gore-dolje i vi to počnete raditi za njim, u nevolji ste‘‘, rekao je Chisora za Up Front.

‘‘Ono što trebate napraviti je jednostavno pogađati ga kada spusti ruke. On je jako dobar, odličan je borac, ali ako mu dopustite da bude odličan borac protiv vas, pregazit će vas. Mislim da će Fury pobijediti, ali ako se pojavi onaj iz meča protiv Ngannoua, onda sigurno neće‘‘, dodao je.

Mnogi su imali problema s Usykom jer je jednostavno tehnički potkovaniji boksač od njih, a tokom meča bi jednostavno upali u njegovu igru. Je li Fury drugačiji i hoće li on uspjeti razbiti tu enigmu, saznat ćemo u drugom mjesecu nadolazeće godine.

Linker
27. travanj 2024 00:01