K1 i Boks

(VIDEO) Agron Smakići uništio je 66. teškaša svijeta i došao do najveće pobjede u karijeri

Agron Smakići (u sredini)

 Instagram (agron Smakići)
Hrvatski teškaš nastupio je pod svjetlima velike pozornice u Dubaiju

Velika i bitna provjera čekala je jučer u Dubaiju, našeg 31-godišnjeg teškaša Agrona Smakićija. Hrvatski boksač tražio je 18. pobjedu u 19. profesionalnom nastupu, a na putu mu se našao Lenroy Thomas (uoči meča 25-5-1, 13 KO). 37-godišnji Jamajčanin zauzima 66. mjesto na Boxrecovom poretku teškaša, dok je Smakići do ovog meča bio 110.

Prošao je Agron na ovom testu te je zaslužio čistu peticu. Naime, Smakići je Thomasa nokautirao u trećoj rundi borbe te je došao do najveće pobjede u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

Kombinacijom 1-2 uzdrmao je Thomas, a dok je protivnik već bio u padu, Smakići je uspio pogoditi i kratkim desnim krošeom. Bio je to kraj za Thomasa i Agron je mogao započeti sa slavljem. Treća je to uzastopna pobjeda za Smakićija, nakon dva uspješna nastupa u 2021. godini.

Smakići je do 11. mjeseca 2019. godine bio u sjajnom zaletu. Imao je 15 pobjeda i niti jedan poraz. Tada je došao red na veći iskorak, a čekao ga je sjajni Kazahstanac Zhan Kossobutskiy (17-0-0 trenutni omjer). Agron je podbacio u tom meču te je završio nokautiran već u prvoj rundi. Uslijedila je stanka kroz cijelu 2020. godinu, a čini se kako je Smakići ponovno u naletu.

Inače, priredbu na kojoj je nastupio predvodila je borba Mikea Pereza (27-3-1, 18 KO) i Vasila Ducara (10-5-1, 9 KO). Slavio je Perez tehničkim nokautom u desetoj rundi i time je obranio WBA interkontinentalni pojas u cruiseru.

Linker
05. svibanj 2024 21:27