K1 i Boks

(VIDEO) Beterbiev došao u Čečeniju gdje su ga dočekali kao kralja: Pogledajte kakav doček mu je priredio Kadyrov

Kadyrov i Beterbiev

 Screenshot (instagram, Artur Beterbiev)
Kadyrov uvijek organizira ovakve dočeke sportašima

Nakon što je ujedinio WBO, WBC, i IBF titule prvaka poluteške kategorije, Artur Beterbiev se vratio kući u Čečeniju gdje je dočekan doslovno kao kralj, uz pjesmu i ples te službenu procesiju čim je kročio u Grozny. Inače, njegovi roditelji su Čečeni te po toj liniji dobiva ovakve dočeke.

‘‘Pokušat ću donijeti još jedan pojas u državu. Jako je lijepo kad se posao obavi kako treba i kad te nakon toga kod kuće dočekaju na ovaj način‘‘, rekao je Beterbiev na nacionalnoj televiziji povodom ceremonije.

Već godinama ovaj boksač koji je rodom iz Čečenije, kojeg se smatra jednim od najboljih aktivnih poluteškaša na svijetu, održava prijateljsku vezu s diktatorom Ramzanom Kadyrovim.

Beterbiev inače živi u Kanadi, to ga ne sprječava da održava vezu s Čečenijom, ali i Kadyrovim, s kojim često na društvenim mrežama objavi fotografiju te automatski potakne lavinu komentara na svoj račun.

Kadyrov je već mnogo puta pokazao simpatije za Beterbieva, a često ga i nazove najboljim boksačem svijeta. Također je poznat po tome da uvjek gleda njegove borbe i dijeli svoja mišljenja po društvenim mrežama, uključujući i ovu posljednju protiv Joea Smitha.

Negativni komentari očigledno ne diraju boksača koji uživa u ovakvim dočecima, a video ovog najrecentnijeg pogledajte ispod:

Linker
05. svibanj 2024 18:14