K1 i Boks

(VIDEO) Brestovac je imao uistinu strašan ‘high kick‘: Prisjetite se njegovog nastupa na turniru četvorice

Mladen Brestovac (lijevo) vs. Jahfarr Wilnis (desno)

 Screenshot (youtube, Glory)
Glory je putem YouTubea podijelio snimku turnira četvorice održanog 2016. godine u Francuskoj

Kickboksački turniri koji su se održavali unutar jedne večeri nekoć su bili pravi hit u svijetu borilačkih sportova. Međutim, kako je opadala moć i popularnost K-1 organizacije, tako su i ovakvi kickboksački turniri gotovo pa izumrli.

Glory je s vremenom postao najveća kickboksačka organizacija na svijetu, ali činjenica je da nisu uspjeli ponuditi zanimljive turnire kao što je to radio K-1. Krajem ove godine Glory će organizirati turnir osmorice u teškoj kategoriji i mogao bi to biti dobar podsjetnik na neka prošla vremena u svijetu kickboksu.

Ususret tom turniru, Glory će ove godine održati nekoliko turnira četvorice preko kojih će tražiti kandidate za Grand Prix krajem godine. Tariq Osaro u četvrtom mjesecu osvojio je jedan takav turnir četvorice, a novi turnir čeka nas 19. kolovoza (osmi mjesec) na Glory 87 eventu.

Ususret turniru koji nas čeka kroz nešto više od mjesec dana, čelnici Gloryja odlučili su nas podsjetiti na turnir teškaša koji su organizirali u 11. mjesecu 2016. godine. Bio je to Glory 35 event održan u francuskoj Nici, a nama je turnir posebno zanimljiv zbog jednog hrvatskog predstavnika.

Mladen Brestovac bio je jedan od četvorice teškaša unutar tog turnira. Sjajni hrvatski teškaš u to vrijeme bio je jedan od najboljih teškaša na svijetu, a osim Brestovca, u ždrijebu turnira našli su se Jahfarr Wilnis, Hesdy Gerges i Benjamin Adegbuyi.

Adegbuyi je u prvom polufinalu porazio Hesdyja Gergesa jednoglasnom odlukom sudaca, a nakon njih u ring su kročili Brestovac i Wilnis. Puno kraće trajao je meč između hrvatskog teškaša i Wilnisa.

Nakon otprilike dvije minute borbe, Brestovac je fantastično pogodio svojim najjačim oružjem - lijevim ‘‘high kickom‘‘. Wilnis je bio teško uzdrman tim udarcem, ali ostao je na nogama. Brestovac mu je ekspresno zadao još jedan udarac desnom rukom i poslao ga je na tlo. Wilnisov izraz lica odavao je dojam kao da Jahfarr u tim trenucima nije znao niti gdje se nalazi. Nizozemsko-surinamski kickboksač pokušao se oporaviti, ali bezuspješno. Brestovac je nokautom u prvoj rundi izborio finale.

Nažalost, Mladen u finalu turnira nije uspio doći do pobjede. Adegbuyi je već imao dvije pobjede nad Mladenom, a treću je upisao na turniru u Francuskoj. Jednoglasnom odlukom slavio je Rumunj, a Glory nas je odlučio podsjetiti na sva tri meča održana u sklopu tog turnira.

Mečeve vrijedi pogledati, a posebno vrijedi pogledati kako je Brestovac nokautirao Wilnisa. Snimke mečeva nalaze se u videu ispod teksta, a možemo samo poručiti da uživate!

Linker
21. travanj 2024 03:46