K1 i Boks

(VIDEO) Charr se vratio nakon tri i pol godine te slavio nokautom u drugoj rundi

Manuel Charr
 BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia
Tri i pol godine prošle su između dva meča WBA regular prvaka svijeta, Mahmouda ‘Manuela‘ Charra

Rutinski je izgledala pobjeda 36-godišnjeg Mahmouda 'Manuela' Charra (32-4, 18 KO) u prvom meču nakon tri i pol godine pauze. Teškaški WBA regular prvak "u mirovanju" nastupio je u njemačkom Kölnu, gdje mu se suprotstavio 37-godišnji američki boksač, Christopher "Pretty Boy" Lovejoy, koji je do jučer slavio u svih 19 odrađenih mečeva i to svaki put nokautom.

Ipak, protiv Charra realno Lovejoy nije izgledao kao boksač omjera 19-0. Od samog početka meča izgledao je sporije i gotovo nespremno, a po prikazanoj inicijativi rekli bismo i uplašeno, što je Charr savršeno iskoristio za doći do pobjede vrijedne velikog samopouzdanja.

Pobjedu je Charr ostvario u drugoj rundi, tako što je pogodio nekoliko direkata u nizu, prvo u lice, a nakon toga u tijelo, da bi onda povezao kombinacije nakon kojih je njegov protivnik završio na podu. Lovejoy je pokušao odgovoriti na brojanje, no nije imao uspjeha i sirijsko-njemački teškaš je mogao počeli slaviti uspješan povratak u ring.

Bit će zanimljivo vidjeti što će WBA sad napraviti po pitanju njegovog povratka. Naime, WBA Super prvak je Anthony Joshua, protiv kojeg se sigurno neće boriti. Puno realnije je očekivati meč protiv Trevora Bryana, teškaša koji je uzeo "egular" pojas u trenucima dok je Charr bio proglašen prvakom u mirovanju.

Spomenuti pojas osvojio je Mahmoud u studenom 2017. godine, nakon pobjede protiv Alexandra Ustinova, ali i šest mjeseci nakon teške operacije. Njemu je ovo zapravo drugi veliki povratak, nakon što je 2015. godine jedna preživio napad vatrenim oružjem koji je rezultirao s četiri prostrjelne rane u području abdomena.

Inače, situacija s WBA pojasevima je takva da njihov glavni prvak nosi "super" naslov. No, ako taj prvak ima titulu još neke od elitnih organizacija, onda se uvodi spomenuti "regular" pojas, kojeg je Charr pošteno osvojio, a sad bi trebao dobiti priliku i svoje vlasništvo nad istim potvrditi.

Linker
28. travanj 2024 02:27