K1 i Boks

(VIDEO) Wilder se pohvalio novim trenerom: ‘Brončani bombarder‘ udružio snage s nekadašnjim suparnikom!

Deontay Wilder 
 AL BELLO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Bivši WBC-ov prvak je pronašao zamjenu za otpisanog Marka Brelanda

Otprilike šest mjeseci nakon što je svog sada već bivšeg trenera Marka Brelanda optužio za urotu, Deontay Wilder pojačao je svoj tim novim imenom - Malikom Scottom.

'Brončani bombarder' se, podsjetimo, nikako nije mogao pomiriti s gubitkom titule i porazom od Tysona Furyja pa je tako opravdanja pronalazio gdje god je stigao. Krivi su mu bili i preteški kostim u kojem se prošetao do ringa, optuživao je i sumnjive Furyjeve rukavice, Brelanda je kritizirao zbog ubacivanja ručnika, a optužio ga je i za urotu s timom 'Kralja Cigana' te u jednom trenutku čak i zaključio da mu je ovaj "nešto napravio s vodom" koju je pio tog dana.

Breland i Wilder u međuvremenu su se razišli. Takav odnos jednostavno je bio osuđen na propast, a čini se da je američki nokauter sada zamjenu za otpisanog trenera pronašao u Maliku Scottu.

"Nevjerojatno miran trening s mojim bratom i novim trenerom", otkrio je Wilder na Instagramu uz video sa Scottom.

Scott je inače bivši teškaš koji je karijeru okončao 2016. godine porazom od Luisa Ortiza.

Malik je tijekom karijere upisao 38 pobjeda, tri poraza i jedan neodlučeni ishod, a osim slavnog Kubanca, u ringu su ga 'nadigrali' još samo Derek Chisora i - Deontay Wilder koji ga 2014. nokautirao za svega 96 sekundi.

Jay Deas, trener koji je godinama s Brelandom pripremao Wildera, je čini se i dalje dio tima, a pretpostavka je da Scott uskače kako bi popunio prazninu koja je nastala Markovim odlaskom.

U ovim trenucima nije najjasnije tko će biti idući Wilderov protivnik. Moguće je da bivši prvak čeka rasplet priče koja uključuje Tysona Furyja i Antonyja Joshuu, a spomenimo i da se uz njegovo ime sve češće vežu ona Dilliana Whytea i Andyja Ruiza Jr-a.

Linker
10. svibanj 2024 17:31