K1 i Boks

(VIDEO) Gvozdyk nastavlja svoj put ka vrhu: Pogledajte kako je zaustavio opasnog Ričardsa Bolotniksa

Oleksandr Gvozdyk (lijevo) i Ričards Bolotniks (desno)

 Screenshot (twitter, Dazn)
36-godišnji ukrajinski boksač nekoć je glasio za jednog od najboljih poluteškaša na svijetu

Lakoćom je Canelo Alvarez upisao pobjedu protiv Johna Rydera na sinoćnjem eventu održanom u Meksiku, a uvjerljivu pobjedu na istom tom eventu ostvario je još jedan veliki boksač. Ukrajinac Oleksandr Gvozdyk (19-1-0, 15 KO) nastavlja svoj povratak ka svjetskom vrhu.

Bivši WBC-ov svjetski prvak u poluteškoj kategoriji ranije ove godine vratio se nastupima nakon više od tri i pol godine izbivanja iz ringa. Jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Josuea Obandoa u drugom mjesecu ove godine, a sinoć je imao nešto ozbiljnijeg protivnika.

Latvijac Ričards Bolotniks (19-7-1) našao se na suprotnoj strani ringa, a u meč je ušao sa osam pobjeda u posljednjih devet nastupa. Bolotniksa pamtimo i po prošlogodišnjoj pobjedi nad našim Hrvojem Sepom, ali Gvozdyk se pokazao prevelikim zalogajem za njega.

Prvih pet rundi Gvozdyk je odradio vrlo mlako i fanovi su se zasigurno pitali je li to onaj isti boksač koji je nekoć glasio za jednog od najboljih poluteškaša na svijetu. Međutim, u šestoj rundi Gvozdyk se napokon ‘‘zagrijao‘‘, pojačao je tempo i završio je posao tehničkim nokautom.

Serijom udaraca Gvozdyk je natjerao Bolotniksa da poklekne i došlo je do brojanja. Uspio se Bolotniks pridignuti prije nego je sudac odbrojao do deset, ali vidno uzdrmanom Bolotniksu sudac nije dopustio da nastavi meč. Lice Latvijca bilo je preplavljeno krvlju i sudac ga je poštedio dodatne nepotrebne štete.

Važna je ovo pobjeda za 36-godišnjeg Ukrajinca koji je krajem 2018. godine osvojio WBC-ovu titulu svjetskog prvaka porazivši Adonisa Stevensona. Jednom je Gvozdyk obranio pojas, a onda je u desetom mjesecu 2019. godine uslijedio meč protiv Artura Beterbieva.

Vodio je Gvozdyk na sudačkim karticama, ali sudačku odluku nije dočekao. Beterbiev ga je završio tehničkim nokatom u desetoj rundi i Gvozdyk je nakon toga napustio boks. Ukrajinac je pokušao pokrenuti vlastiti biznis, ali nije polučio previše uspjeha. Prošle godine dobio je poziv od Canela Alvareza da mu pomogne u pripremama za meč protiv Dmitryja Bivola. Gvozdyk je bio zadovoljan svojim izdanjima na sparinzima i odlučio se vratiti u ring. Dodatnu motivaciju crpi iz činjenice da poluteškom kategorijom vladaju ruski boksači, Artur Beterbiev i Dmitry Bivol.

‘‘Možda dobijem priliku podići ukrajinsku zastavu u nekoj velikoj areni. To će dati dodatnu motivaciju mojim ljudima. Također mi veliku motivaciju predstavlja mogućnost da pojaseve oduzmem Bivolu i Beterbievu, jer oni su obojica Rusi.‘‘, rekao je Gvozdyk ranije ove godine u ‘‘Against The Ropes‘‘ podcastu.

Sudeći po sinoćnjem nastupu protiv Bolotniksa, Gvozdyk definitivno nije spreman za napad na titulu protiv nekog sjajnih ruskih boksača. To ne znači da u neko skorije vrijeme neće biti, ali vjerojatno će odraditi barem još jedan ili dva nešto lakša meča prije nego se upusti u obračune s najboljima.

Snimku njegovog tehničkog nokauta protiv Ričardsa Bolotniksa pogledajte klikom na LINK.

Linker
05. svibanj 2024 20:51