K1 i Boks

(VIDEO) Rat Smitha i Vlasova: WBO kontroverznom odlukom dobio novog prvaka!

Joe Smith Jr. i Maxim Vlasov
 Screenshot (Top Rank, YouTube)
Joe i Maxim priuštili su nam sjajan, napet i akcijom ispunjen meč

Joe Smith Jr. (27-3) postao je novi WBO prvak u poluteškoj kategoriji i to tako da je u borbi za upražnjeni naslov kontroverznom većinskom sudačkom odlukom svladao Rusa Maxima Vlasova (45-4).

Nakon 12 rundi akcije, tri suca zadužena za ovaj dvoboj u Osage Casinu (Tulsa) susret su bodovala sa 114-114, 115-113 i 115-112 u korist 31-godišnjeg Amerikanca.

No bez obzira na to što se neki možda neće složiti s ovom odlukom, treba istaknuti da su nam Vlasov i Smith u noći sa subote na nedjelju prije svega ponudili jedan zaista sjajan meč u kojem su obojica ostavili srce u ringu.

Ruski udarač nešto je bolje startao te većim dijelom meča bio agresivniji borac, no kako je okršaj odmicao, tako je i Smith pogađao sve čišće i sve snažnije. Vlasov se nije dao, izdržao je u završnici opasne nalete svog suparnika i ipak na nogama dočekao kraj dvoboja.

CompuBox statistika pokazala nam je da su poluteškaši bilo vrlo izjednačeni po broju zadanih udaraca koji su bili lagano na strani Smitha (226-214), no ako bismo izdvojili samo one značajnije, onda je tu ipak nešto uspješniji bio Vlasov (187-174).

Linker
28. travanj 2024 20:44