K1 i Boks

(VIDEO) Težak izbor za Glory: Pogledajte finaliste za najbolji meč godine

Rico Verhoeven

 Screenshot (youtube, Glory)
Zanimljivu godinu pružili su nam Gloryjevi kickboksači, a izbor za meč godine neće biti lak

Samo tri Gloryjeva eventa održana su ove godine. Međutim, unatoč malom broju evenata, svaki od ta tri eventa ponudio je niz fantastičnih borbi. Promocija bazirana u Singapuru potrudila se konstantno uparivati one najbolje pa smo tako dvaput gledali meč Alexa Pereire i Artema Vakhitova, a u Gloryjev ring ove godine ulazili su i Rico Verhoeven, Badr Hari, Gokhan Saki, ali i naš Antonio Plazibat.

Konkurencija za meč godine svakako je velika, no Glory je izdvojio tri borbe kao finaliste u ovom izboru. Naravno da su se Rico Verhoeven i Jamal Ben Saddik našli među tri meča godine. Kralj teške kategorije, Rico Verhoeven, dobrano se namučio kako bi obranio pojas protiv Ben Saddika, u listopadu ove godine. Pravi rat pružili su Nizozemac i Marokanac, Verhoevenu se brojalo nekoliko puta, a zadobio je i veliku posjekotinu ispod lijevog oka. Ipak, unatoč svim poteškoćama, Verhoeven je nokautirao Ben Saddika u četvrtoj rundi te je još jednom obranio pojas prvaka.

Preostale dvije borbe u izboru za najbolji meč godine dolaze s Glory 77 priredbe, odnosno s eventa održanog 30. siječnja ove godine. Alex Pereira tada je podijeljenom sudačkom odlukom došao do titule u poluteškoj kategoriji. Brazilac je savladao Artema Vakhitova nakon pet rundi fantastične borbe, a Pereira je time postao prvakom dvaju kategorija (srednja i poluteška).

Teškaši Levi Rigters i Tarik Khbabez također su pružili odličan meč. Radilo se o polufinalnom dvoboju turnira za teškaše, a ''Tenk'' je Rigtersa savladao većinskom odlukom sudaca, nakon tri runde prepune akcije.

Najboljih trenutaka iz tih mečeva, možete se prisjetiti u videu pri dnu teksta. Glory će narednih dana objaviti koji meč odnosi titulu najboljeg u ovoj godini.

Linker
30. travanj 2024 10:58