Regija

Teo Mikelić uspješno zaključio sjajnu godinu: ‘Tek iduće godine treba uslijediti ono pravo‘

Stoyak Koprivlenski i Teo Mikelić

 Teo Mikelić (privatno)
Dolazak u Mike‘s Gym značio je početak nove faze karijere za sjajnog kickboksača iz Pule

Moramo priznati da je medijima, uključujući i naš, pomalo promakao treći ovogodišnji nastup Tea Mikelića, drugi otkako je krajem ljeta postao članom glasovitog Mike's Gyma.

Teo se prošlog vikenda borio protiv Ukrajinca Vjačeslava Andrejeva, borca koji je specifičan po tome što se u kategoriji do 73 kilograma bori s čak 196 centimetara visine. Borba je održana u turskoj Antalyiji, a Teo je Ukrajinca doveo na profesionalni omjer 9-2. Ukratko, savladao ga je jednoglasnom sudačkom odlukom, u meču gdje je najvažnije bilo doći do pobjede.

"Nije bio nešto previše snažan, ali je tehnički jako dobar, teško ga je bilo pogoditi. Odradili smo tehnički jako pametan meč, nisam primio niti jedan ozbiljan udarac. Dosta je dobra bila organizacija, imali smo sve što je potrebno, a stream je išao u 50 država. Nije bilo deset tisuća ljudi kao na KOK-u, bilo je možda 500, ali je sve bilo 'high class' i jako je lijepo izgledalo", rekao nam je Teo prije nego je najavio jako aktivnu 2022. godinu.

No, vratimo se kratko na ovu. Istu je započeo zanimljivim nastupom u Češkoj, gdje mu je na priredbi Oktagon promocije protivnik bio Andy Čehovsky, a onda se nije borio sve do studenog, kad je na velikoj priredbi KOK promocije bio bolji od Aurimasa Krukauskasa, borca koji je tim putem nastupio na domaćem terenu u Vilniusu. Nešto više o samoj godini Teo nam je otkrio u svojoj poruci.

"Godina je krenula s Češkom, gdje sam pobijedio u muay thaiju s MMA rukavicama. Tamo su mi obećali još neke borbe, ali ništa od toga, to se sve izjalovilo. Onda sam neko vrijemo stagnirao, radio razne stvari preko ljeta. Onda je došla prilika da odem na pripreme u Mike's Gym, zahvaljujući Mariju Franiću i mom treneru Denisu Vojnikoviću, koji su tu povukli. Nakon sedam dana Mike mi je rekao da mogu ostati. Potpisao sam ugovor s njim i ostao gore. Odradio sam dva meča i upisao dvije pobjede. Godina kao godina, zadovoljan sam, upisao sam 3-0, ali zapravo sam aktivan bio tek ova posljednja tri mjeseca", ispričao je, dodavši nešto o tome kakve uvjete ima kod "velikog Mikea":

"Smješten sam u kući za borce. Treniramo, jedemo i spavamo. Dobra je ekipa i svi smo profesionalci. Zapravo je lakše odraditi meč nego sparinge na treningu. Ali, tek druga godina će biti prava. Sad odmaram dva tjedna kod kuće pa se vraćam. U planu mi je idućih nekoliko godina biti tamo, ali vidjet ćemo kako će ići."

Idući meč Teo ima ponovno na priredbi KOK promocije, sredinom veljače. Tada namjerava na pravi način otvoriti 2022. godine te ići meč po meč. Hoćemo li ga gledati u Gloryju? Do sada se dva puta našao u njihovom ringu, svaki put za po jednu borbu, a oba puta je poražen. No, nije bio ovako zreo i spreman kao što je sada. 2019. i 2021. godina su, što se tiče hrvatskog kickboxinga, bile godine Antonija Plazibata. Njegova bi mogla biti i 2022., ali nitko se neće začuditi ako mu se pridruži i njegov timski kolega, 29-godišnji Puljanin Teo Mikelić.

Linker
06. svibanj 2024 22:06