K1 i Boks

Zhilei Zhang o revanšu s Joyceom: ‘Užitak je biti u ringu s njim, olakšava mi posao svojim boksačkim stilom‘

Zhilei Zhang (lijevo) i Joe Joyce (desno)

 Zhang i Joyce
40-godišnji kineski teškaš jedva čeka novi meč protiv Joea Joycea

Veliki favorit bio je Joe Joyce uoči prvog meča protiv Zhileija Zhanga u četvrtom mjesecu ove godine, a iako su neki tvrdili da ne treba podcijeniti Zhanga, vjerojatno nitko nije očekivao da će Zhang lakoćom izdominirati do tada neporaženog Britanca.

Kineski teškaš došao je na gostujući teren u London nakon što je prošle godine upisao prvi poraz u karijeri. Filip Hrgović porazio je Zhanga u osmom mjesecu prošle godine, a Joe Joyce nadao se iskoristiti Zhanga kao ‘‘zagrijavanje‘‘ za one najveće mečeve. Zhang ipak nije boksač koji će nekome poslužiti kao ‘‘topovsko meso‘‘, što je i dokazao porazivši Joycea već u šestoj rundi borbe.

Joyce nije imao odgovor na Zhangovu ljevicu koja je neprestano pogađala iz kontragarda i Kinez je napravio ogromnu štetu na desnom oku Joycea. U potpunosti je Zhang zatvorio oko svom protivniku, a u razgovoru za Standard Sport, Zhilei je otkrio kako mu je Joyce zapravo olakšao posao.

‘‘Zapravo je užitak biti s njim u ringu. On ne miče svoju glavu, ne mijenja pozicije i kutove. To mi olakšava posao.‘‘, započeo je Zhang, a potom se osvrnuo na nekoliko teških udaraca koje je ipak primio od strane Joycea.

‘‘On definitivno ima tešku ruku, ali ne toliko tešku koliko sam zamišljao da ima.‘‘, dodao je Zhang.

Iako je uvjerljivo izgubio od Zhanga, Joyce je ekspresno aktivirao revanš klauzulu i ovaj vikend gledat ćemo novi obračun Zhanga i Joycea. Koliko toga je Joyce mogao promijeniti u ovih nekoliko mjeseci, teško je reći, a sam Zhang priznaje da je iznenađen jer je Joyce tražio revanš.

‘‘Bio sam malo iznenađen kad sam čuo da ćemo odraditi revanš. Da, to stoji u ugovoru i znao sam da će aktivirati tu klauzulu. Ali nisam očekivao da će to doći tako brzo. Očekivao sam da će on odraditi jedan ili dva meča prije toga, naviknuti se na moj stil, a onda će tražiti revanš. Nije raketna znanost znati da ne možete promijeniti stil boksa u samo nekoliko mjeseci. Zato će druga borba završiti još brže.‘‘, rekao je Zhang.

40-godišnji kineski teškaš u tom meču branit će WBO-ovu titulu privremenog svjetskog prvaka. Zhang vjeruje da još uvijek stigne postati svjetskim prvakom, a u potpunosti je posvećen tom cilju.

‘‘Ne radim ništa drugo osim treninga, spavanja i jedenja. Vjerujem da se još uvijek mogu nadmetati za svjetsku titulu. Sto posto sam siguran da ću poraziti sve te tipove.‘‘, zaključio je opasni kineski teškaš kojeg je samo Filip Hrgović uspio poraziti u profesionalnim vodama.

Linker
14. svibanj 2024 20:13