Ostalo

Bellator raskinuo ugovor s Mattom Mitrioneom, nekad velika zvijezda mogla bi završiti karijeru

Matt Mitrione
 Williams Paul/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
‘Meathead‘ nije došao do pobjede kojom bi i dalje ostao Bellatorov borac

Čini se kako bi uskoro mogao doći kraj karijere Matta Mitrionea, svojevremeno vrlo uspješnog i popularnog borca, prvo UFC-ovog, a onda kasnije i Bellatorovog člana teške kategorije. Činjenica koja vodi prema tom zaključku je njegov novi poraz, koji mu je proteklog vikenda nanio Tyrell Fortune i to tako da ga je doslovno izdominirao te nakon samo 105 sekundi naveo na tapkanje pod naletom udaraca.

Naime, Bellator je odlučio s Mattom raskinuti suradnju, budući da mu je ovo već peta borba u nizu bez pobjede, nakon što je slavio u prva četiri nastupa unutar njihovog borilišta, savladavši između ostalog i Fedora Emelianenka. Negativan niz krenuo je porazom od Ryana Badera u polufinalu teškaškog Grand Prixa te je od tada svakom borbom izgledao sve lošije. Nastavljati suradnju, posebno nakon posljednja dva poraza, za Bellator jednostavno nije imalo smisla.

43-godišnji borac i nekadašnji profesionalni igrač američkog nogometa mogao bi još negdje dobiti priliku, no to nisu promocije koje su mu sposobne platiti onoliko koliko je posljednjih godina zarađivao.

Svoju MMA karijeru započeo je s 31 godinom, kao sudionik desete sezone Ultimate Fightera, a putem je dogurao do ugovora s UFC-om. U Octagonu je pobijedio borce poput Kimba Slicea, Phila De Friesa, Derricka Lewisa i Gabriela Gonzage.

Trenutno je na profesionalnom omjeru od 13 pobjeda i devet poraza, a pet puta poražen je nokautom.

Linker
01. svibanj 2024 15:24