Ostalo

Bellator dogovorio borbu koja će dati izazivača teške kategorije

Cheick Kongo i Timothy Johnson
 FRANCK FIFE/AFP/Profimedia
Bellator 265 priredba imat će dvoboj teške kategorije kao svoju glavnu borbu

Službeno je najavljena glavna borba Bellatora 265, njihove druge američke post-COVID priredbe izvan Uncasvillea, koji im je posljednjih godinu dana bio dom. Program planiran za 20. kolovoza predvodit će borba kojom će se saznati tko je novi izazivač u teškoj kategoriji.

Priliku izboriti okršaj protiv Valentina Moldavskog, borca koji je prošlog mjeseca postao privremeni prvak, imat će dva veterana itekako poznata svim dugogodišnjim ljubiteljima borilačkog sporta. Bit će to europski teškaški okršaj između Cheicka Konga i Sergeija Kharitonova.

46-godišnji Kongo vjerojatno je najstariji borac na svijetu koji još uvijek nastupa na visokoj razini. U Bellatoru je od 2013. godine te je u njihovom borilištu upisao 12 pobjeda i samo tri poraza. U rujnu 2019. godine borio se za titulu protiv Ryana Badera, no ta borba bila je prekinuta nakon što je Kongo uspio uvjeriti suca da je pogođen ilegalnim udarcem. Vratio se u listopadu prošle godine, kad je podijeljenom odlukom poražen od Timothyja Johnsona. Johnson je tada usmjeren prema borbi za titulu, u kojoj nije uspio ugroziti Moldavskog.

Kharitonov je šest godina mlađi od Konga, no profesionalac je već 21 godinu, a do sada smo ga gledali u velikom broju nezaboravnih mečeva. Iako je u posljednjem nastupu unutar Bellatorovog borilišta poražen od Lintona Vassella, ruski teškaš je na račun dvije pobjede izvan promocije došao do ove prilike. Ovdje se radi o nemilosrdnom "finisheru", koji je 30 od svoje 32 pobjede ostvario prekidom.

Kao što je navedeno, Valentin Moldavsky trenutno je privremeni prvak, a ta će titula postojati sve dok se Ryan Bader nalazi u turniru poluteške. Nakon toga bi on svoj pojas trebao braniti protiv onoga tko će u međuvremenu držati spomenuti "interim", neovisno o tome hoće li to biti Moldavsky ili netko drugi, možda čak netko od ovog dvojca prekaljenih veterana.

Linker
06. svibanj 2024 20:29